Yıllarca eğitim verdiği sınıflar artık evi oldu

Yıllarca eğitim verdiği sınıflar artık evi oldu

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürt öğretmen, geçici barınma merkezine dönüştürülen Suruç Yatılı Bölge Okulu'ndaki sınıfta zorluklara göğüs germeye çalışıyor

ŞANLIURFA (AA) - EŞBER AYAYDIN - HALİL FİDAN - Suriyeli Kürt öğretmen Necah İbiş'in bir zamanlar mesleğini icra ettiği derslikler, şimdilerde ailesiyle yerleştiği evi oldu.

Öğretmenliğe 20 yıl önce Halep'te başlayan İbiş, ülkesindeki iç savaş nedeniyle 3 yıl önce doğum yeri olan Kobani'ye (Ayn el Arap) tayin istedi. Mesleğini doğduğu topraklarda sürdüren öğretmen, terör örgütü IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmaların şiddetlenmesi üzerine eşi ve 4 çocuğuyla Türkiye'ye sığındı. 

Ailesiyle, Suruç Yatılı Bölge Okulunda oluşturulan geçici barınma merkezine yerleştirilen İbiş, ülkesindeki savaşın sona ermesi için dua ediyor. 

İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine her şeylerini Kobani'de bırakarak Suruç'a sığındığını söyledi. 

Bir zamanlar ders anlatmak için girdiği sınıflarda şimdi hayata tutunmaya çalıştıklarını belirten İbiş, "Burada kendimi bazen ders verdiğim sınıfta sanıyorum. Çocuklar kavga ettiğinde onları ayırıyorum. Kendimi onların öğretmeni gibi hissediyorum. UNICEF yetkilileri öğretmen olduğumu öğrenince kurdukları aktivite çadırında onlarla birlikte çalışmama müsaade ediyorlar" dedi.

Yaşadıkları sınıfta çocuklarıyla da yakından ilgilendiğini aktaran İbiş, resim ve çeşitli çalışmalar yaparak evlatlarını savaşın psikolojisinden uzaklaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Türkiye'de dostça karşılandıklarını dile getiren İbiş, "Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar ve bize kardeşçe davranıyorlar" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı