Yılkan Timurşah'a coşkulu karşılama

Yılkan Timurşah'a coşkulu karşılama

- Belçika'da Laser 4.7 Gençler Dünya Şampiyonu olan Yılkan için, Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılama organizasyonu düzenlendi


İZMİR (AA) - Belçika'da düzenlenen 2017 Laser 4.7 Dünya Şampiyonası'nda birinciliği elde eden Yılkan Timurşah, İzmir'de coşkuyla karşılandı.

Yılkan Timurşah için Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlenen karşılama organizasyonunda, arkadaşları ve ailesinin yanı sıra Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Tolga Yağlı ile bando takımı yer aldı.

Yılkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılların kattığı tecrübeyle Laser 4.7 Gençler Dünya Şampiyonu olduğunu, daha önce Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandığını hatırlattı.

Genç yelkenci, "Mutluyum, gururluyum. Başarı çalışarak, azimle ve kulübüm sayesinde geldi." dedi.

Yelkende Türkiye'nin giderek önemli başarılara imza attığını söyleyen Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Akdurak da "Nefesimizi tuttuk ve bu şampiyonluk derecesine kadar geldik. Ailesi için olduğu gibi kulübü için de, bizim için de, ülkesi için de bir gurur." diye konuştu.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uslu da bu başarıların devam ederek artmasını ve Yılkan'dan olimpiyat şampiyonluğu beklediklerini söyledi.

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yağlı ise yelkende uzun vadeli ve daha kalıcı projelere imza atmayı hedeflediklerini, Yılkan gibi nice gencin de bunun gibi başarılar için çalıştığını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :