"Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri"

"Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri"

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca, sivil toplum kuruluşlarını desteklemek amacıyla "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" verilecek- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:- "Ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası arenada faal

ANKARA (AA) - AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Türkiye'nin dört bir yanında ve uluslararası arenada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerini ödüllendireceklerini bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, güçlü bir Türkiye'nin ancak güçlü bir sivil toplum anlayışıyla mümkün olabileceği düşüncesiyle, "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" organizasyonu gerçekleştireceklerini belirtti.

Demokrasinin gelişimi için sivil toplumun, sivil toplumun gelişimi için de demokrasinin vazgeçilmez olduğunu ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Sivil toplum kuruluşlarının güçlü ve etkin olduğu katılımcı demokratik bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına olan ilgiyi arttırmak, sivil toplumun öneminin altını çizmek ve toplumsal birlikteliği güçlendirmek adına düzenleyeceğimiz organizasyon kapsamında, ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası arenada faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının projelerini ödüllendireceğiz."

Şahin, farkındalık ödüllerine aday gösterilecek projelerin, insan hakları, kültür ve sanat, eğitim, kadın, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve insani yardım, hayvan hakları, çevre, bilim ve teknoloji, gençlik ve spor olmak üzere, toplam 10 ana kategoride yarışma fırsatı bulacağını vurguladı.

- Üç projeye üç özel ödül

Organizasyon kapsamında aday gösterilen üç projeye, üç özel ödül verileceğini belirten Şahin, yılın en çok ses getiren sivil toplum projesine "Recep Tayyip Erdoğan Özel Ödülü" takdim edileceğini, özel ödüller kapsamında ayrıca "en iyi mikro proje" ve "en özgün yardım projesi" ödülü verileceğini kaydetti.

Tüm sivil toplum kuruluşlarının ödüllere aday olabileceğini vurgulayan Şahin, vatandaşların ödül almasını istedikleri projeleri aday gösterebileceğini ifade etti.

Şahin, ödüllerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geleceği bir programda sahipleriyle buluşacağı bilgisini paylaştı.

Yarın başlayacak, "Yılın Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri" başvuruları, 31 Aralık'ta sona erecek. Katılımcılar başvurularını, "siviltoplumgucluturkiye.com" internet adresinden yapabilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :