Yılın İş İnsanları Ödül Töreni

Yılın İş İnsanları Ödül Töreni

TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kenç: "Kendi kriterlerimizi yine kullanıyoruz, enflasyon yüzde 5'e düşene kadar bu ödülü tekrar sizden saklamanızı istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Turalay Kenç, Ekonomist Dergisi tarafından Merkez Bankası  Başkanı Erdem Başçı'ya verilen ödülü teslim alırken, "Kendi kriterlerimizi yine kullanıyoruz, enflasyon yüzde 5'e düşene kadar bu ödülü tekrar sizden saklamanızı istiyoruz" dedi. 

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Yılın İş İnsanları Ödül Töreni'nin 23.sü dün iş dünyasının katılımıyla gerçekleştirildi. 

Merkez Bankası  Başkanı Erdem Başçı üst üste ikinci kez "Yılın Bürokratı" ödülüne layık görülürken, ödülü Başçı'nın önemli bir işi nedeniyle programa katılamayışı üzerine Merkez Bankası Başkan Yardımcısı  Kenç vekaleten aldı. 

Kenç değerlendirme konuşmasında, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da ödülü prensip gereği alamayacaklarını dile getirerek, "Bu ödül için çok teşekkür ediyoruz. Yalnız geçen yıl söylediklerimiz bul da geçerli. Kendi kriterlerimizi yine kullanıyoruz, enflasyon yüzde 5'e düşene kadar bu ödülü tekrar sizden saklamanızı istiyoruz" diye konuştu.

Ekonomist Dergisi'nin düzenlediği ve iş dünyasındaki 2 bin 200 üst düzey yöneticiye gönderilen ankete gelen cevaplara göre 713 oyun yüzde 17'sini alan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç,"Yılın İş İnsanı" olarak seçildi. 

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın üç yıldır başkanlığını yapan Bülent Eczacıbaşı, yüzde 34 oyla "Yılın Sivil Toplum Önderi" kürsüsüne çıktı. Vodafone Türkiye'deki başarısıyla bu şirkette daha üst bir göreve geçen Serpil Timuray, üçüncü kez"Yılın Profesyoneli" olarak zirvede yer buldu. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, oyların yüzde 28,1'ini alarak üst üste ikinci kez"Yılın Bürokratı" kürsüsünde yer aldı. BigChef's'i ulusal bir restoran zincirine dönüştüren Gamze Cizreli, ikinci kez "Yılın Kadın Girişimcisi" oldu.

Acun Ilıcalı ise "Yılın Erkek Girişimcisi" olarak seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı