"Yılın Haber Görüntüleri Yarışması"

"Yılın Haber Görüntüleri Yarışması"

22. Zoom Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Yarışması için 1 Ocak 2017'ye kadar başvuruda bulunulabilecek

ANKARA (AA) - Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 22. Zoom Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri Yarışması için son başvuru tarihinin 1 Ocak 2017 olduğu bildirildi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneğinden yapılan açıklamada, "Televizyon haberciliğinin Oscarı" olarak bilinen 22. Zoom Uluslararası Yılın Haber Görüntüleri yarışmasına başvuruların başladığı belirtildi.

Yarışma için son başvuru tarihinin 1 Ocak 2017 olduğu kaydedilen açıklamada, başvuru formu ve yarışma şartnamesine "haberkameramani.org" adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, 2016 yılının en iyi haber görüntüsü ve haberinin belirleneceği yarışmaya, kameraman ve muhabirlerin 3 kategoride birlikte hazırlayacakları bir eserle katılabileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Ön elemelerden sonra finale kalan görüntüler, 'www.zoomoylama.com' adresinden oylamaya çıkacak. Oylamaya, Türk medyasının ileri gelenlerinin yanı sıra yabancı haber ajanslarından profesyoneller ve akademisyenler de internet üzerinden katılabilecek. Yarışma, 'yılın en iyi haber görüntüsü', 'yılın en iyi özel haberi', 'yılın en iyi röportaj haber kategorisi', 'yılın en iyi spor haber kategorisi' ve 'serbest haber kategorisi' şeklinde olmak üzere 5 kategoride yapılacak. Yılın en iyi haber görüntüsü kategorisine haber kameramanı ham görüntü ile katılabilecek. Diğer 4 kategoride ise haber, kameraman ve muhabir ekip olarak yarışmaya katılabilecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :