"Yılın Empati Ödülü" Eryaman'daki ilkokula

"Yılın Empati Ödülü" Eryaman'daki ilkokula

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğince verilen ödüle, "Ankara'da özel eğitim bölümü bulunan ilk ilkokul" olan Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu layık görüldü

ANKARA (AA) - Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğince (TÜRK PDR-DER) verilen "Yılın Empati Ödülü"ne, özel eğitim öğrencilerine yönelik uygulamalar dolayısıyla Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu layık görüldü.

Derneğin 2009 yılından bu yana verdiği ödül için belirlenen 5 aday ile ilgili internet üzerinden yapılan oylama sonuçlandı. Oylama sonucunda, "Ankara'da özel eğitim bölümü bulunan ilk ilkokul" olan Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu, birinciliği elde etti.

Eryaman Şehit Rıfat Çelik İlkokulu, özel eğitim öğrencilerinin "yaşam becerisi" kazanması için yöneticiler tarafından hayata geçirilen yeni uygulama odaları sayesinde Yılın Empati Ödülü'ne layık görüldü. Okul, özel eğitim öğrencilerinin sınıf içinde algısal becerilerinin geliştirilmesi için gerekli materyallerin temin edilerek sınıfların nitelikli hale getirilmesi, öz gelişim ve yaşam odaları oluşturulması, engelli öğrencilerin eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar nedeniyle ödüle hak kazandı.

Okul yöneticileri ödülü, 1 Aralık'ta Gaziantep'te düzenlenecek 6. PDR Uygulamaları Kongresi'nde alacak.

- "İletişim çatışmaları empati yoksunluğundan..."

TÜRK PDR-DER Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, empatinin, psikolojik danışma mesleği alanının temel kavramlarından olduğunu ve yarışmanın, empatiyi toplumsal yaşama taşımak amacıyla düzenlendiğini vurguladı.

Bütün iletişim çatışmalarının empati yoksunluğundan, kişinin karşısındakini anlayamamasından ve kendini onun yerine koyamamasından kaynaklandığını ifade eden Aydın, "Toplumda gerginliğin ve şiddetin artması empati konusunda yetersiz olmamızdan kaynaklanıyor. Sosyal sorumluluk içeren empatik uygulamaları ödüllendirerek empati becerisini pekiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :