Yıldırım'ın Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics'i kabulü

Yıldırım'ın Letonya Dışişleri Bakanı Rinkevics'i kabulü

Başbakan Yıldırım, kabulde, Letonya’nın 15 Temmuz'da sergilediği dayanışmayı takdir ettiklerini, Letonya makamlarının kanlı terör örgütü ile mücadelede konusunda göstereceği işbirliğinin önem arz ettiğini belirtti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics’i kabulde, Letonya’nın 15 Temmuz'da sergilediği dayanışmayı takdir ettiklerini, Leton makamlarının kanlı terör örgütü ile mücadele konusunda göstereceği işbirliğinin önem arz ettiğini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Rinkevics'i kabul etti.

Dışişleri Bakanı Rinkevics, Letonya’nın 15 Temmuz darbe girişimi karşısında Türkiye'ye ve hükümete güçlü destek verdiğini belirterek, Letonya Hükümetinin, Türkiye ve Letonya arasında geniş bir alana yayılan ikili münasebetlerin geliştirilmesi konusunda siyasi iradeye sahip olduğunu vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım ise Letonya’nın 15 Temmuz'da sergilediği dayanışmayı takdir ettiklerini, Letonya makamlarının bu kanlı terör örgütü ile mücadele konusunda göstereceği işbirliğinin önem arz ettiğini bildirdi.

Yıldırım, ortak çıkarlar temelinde ikili siyasi diyalog ve işbirliğinin daha ileri bir seviyeye taşınması için makamların çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :