Yıldırım'ın İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabulü

Yıldırım'ın İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabulü

Başbakan Yıldırım kabulde, İran ile enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladıklarını ifade etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'i kabulünde, İran ile enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladıklarını bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabul etti.

Yıldırım kabulde, köklü ilişkilere sahip olunan komşu İran ile ikili işbirliğinin geliştirilmesi hususunun hükümet programında yer aldığını belirtti.

Geçtiğimiz nisan ayında iki ülke Cumhurbaşkanlarının başkanlığında, Ankara'da gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Üçüncü Toplantısında alınan kararlar çerçevesinde somut adımlar atılmasının ehemmiyet arz ettiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, bu bağlamda enerji, ikili ticaret, ulaştırma ve taşımacılık gibi alanlarda işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşımayı arzuladıklarını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise İran olarak, Türkiye ile yakın siyasi diyaloğu sürdürme ve her alandaki ilişkileri geliştirme konusunda kendilerinin de aynı iradeyi paylaştıklarını ifade etti.

Görüşmede ikili konuların yanı sıra başta Suriye olmak üzere, bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yıldırım'ın İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabulü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :