Yıldırım'ın BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman'ı kabulü

Yıldırım'ın BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman'ı kabulü

Başbakan Yıldırım, BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman'ı kabulünde, FETÖ ile mücadele konusunda, başta BM olmak üzere uluslararası toplumun daha da güçlü destek vermesi gerektiğini ifade etti

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman'dan, FETÖ ile mücadelede, başta BM olmak üzere uluslararası toplumun daha da güçlü destek vermesini istedi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, Feltman'ı Çankaya Köşkü'nde kabulünde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk milletinin iradesi ve kararlı tutumu sayesinde akamete uğratıldığını, hükümetin bu ve benzer girişimlerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri hukuk devleti ilkesi çerçevesinde aldığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, 240'tan fazla vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açan darbe girişimine karşı ve bu menhus girişimin arkasındaki FETÖ'yle mücadelede, BM başta olmak üzere uluslararası toplumun daha güçlü destek vermesini beklediğini kaydetti.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Feltman ise Türkiye'de demokrasiyi ve istikrarı hedef alan darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirterek, BM Genel Sekreteri Ban'ın bu girişimi en güçlü şekilde kınayan, Türk halkı ve hükümetiyle dayanışma ifade eden mesajlarını iletti.

Görüşmede, ayrıca Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Feltman Türkiye'nin bu konularda sergilediği etkin ve yapıcı tutumu takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım da bölgede yaşanan sorunların ve insani felaketin sona erdirilmesi konusunda BM'nin görevlerini daha etkin biçimde yerine getirmesi beklentisini yineledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :