Yıldırım: Seçilme yaşını da 18'e indireceğiz

Yıldırım: Seçilme yaşını da 18'e indireceğiz

Başbakan Yıldırım, Geleceğin, gençler olduğunu vurgulayan Yıldırım, gençler için seçme yaşını 18'e indirdiklerini, 65. Hükümet dönemindeki yeni hedeflerinin ise seçilme yaşını da 18'e indirmek olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda sundu.

"Hedefimiz seçilme yaşını 18'e indirmektir"

Geleceğin, gençler olduğunu vurgulayan Yıldırım, gençler için seçme yaşını 18'e indirdiklerini, 65. Hükümet dönemindeki yeni hedeflerinin ise seçilme yaşını da 18'e indirmek olduğunu söyledi. Yıldırım, genç girişimciliği güçlendirmeye yönelik finansman, teknoloji isletme ve pazarlama gibi konularda muhtelif programların verileceğini, gençlere proje karşılığı 50 bin TL'ye kadar karşılıksız nakdi destek verilmeye başlandığını, kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlere de ayrıca 100 bin TL'ye kadar da faizsiz parasal destek vereceklerini kaydetti. Yıldırım, iş kuran gençlere üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti getireceklerine işaret etti.

Binali Yıldırım, gençlerin sanatsal ve sporsal faaliyetlerini proje bazlı olarak destekleyeceklerini, gençlere internet erişimini ücretsiz olarak başlattıklarını ve bunu daha da yaygınlaştıracaklarını kaydetti. AK Parti hükümetleri olarak kültür ve sanat değerlerini muhafaza etmeyi, yeniden üretmeyi, gelecek nesillere kaliteli bir biçimde aktarmayı hedeflediklerini aktaran Yıldırım, "Kültürel farklılıkları zenginlik olarak gören, herkesin kültür ve sanat faaliyetlerine katkıda bulunduğu ve erişebildiği estetik duygusu güçlü kültürlü bir toplum için çabamız aralıksız sürecek." dedi