Yıldırım: Güzel bir ışık gördük

Yıldırım: Güzel bir ışık gördük

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan Mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

 

Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi:2016 yılında yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrası işsizlik rakamlarında yukarıya doğru bir çıkış vardı. 1.6 puanlık rakam ile işsizliğin düşürülmesi noktasında güzel bir ışık gördük. Seçim sonrası belirsizlik ortamının da kalkmasıyla istikrarlı bir şekilde çift hanelerden tek hanelere işsizlik rakamlarının düşeceğini öngörmekteyiz

TARIMSAL TEŞVİKLER DAHA İYİ ANLATILMALI

Bu veriler ışığında sanayi ve hizmet sektöründe artış gözlemlenirken, tarım alanında geçen yıla oranla gerileme görmekteyiz. Bir önceki aya göre tarımda istihdam oranında ciddi bir artış var iken, geçen yıla oranla azalma görülmekte. Hükümetimiz bu alanda çok özel ve çok güzel teşviklerde bulundu. Özellikle tarımsal teşviklerin daha iyi anlatılması ve bu konuda ayrı bir çalışma yürütülerek beklenen büyümenin burada da canlandırılması gerekmektedir.

KAYIT DIŞI EKONOMİYE CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI

Mart'ta herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranının geçen yıla oranla düşüşte olduğunu gözlemlemekle birlikte bu oranın yüzde 32,4 olması, bu konuda da ciddi tedbirler alınmasını gerektirmektedir.

PİYASALAR ÜZERİNDEKİ BASKILAR KALKACAKTIR

Ülke olarak ciddi bir süreçten geçmekle birlikte, bu sürecin seçim sonrası ortadan kalkacağına inanmaktayız. Türkiye ekonomisi istikrarlı ve güçlü yapısı ile seçim sonrası belirsizlik ortamının kaybolmasıyla birlikte piyasalar üzerindeki baskının da kalkmasıyla yeniden rahatlayacaktır. Çift haneli işsizlik rakamları büyüyen ekonomimize asla ve asla yakışmıyor. Üreten bir Türkiye ile bu konunun da üstesinden gelerek işsizlik rakamlarında yeniden tek haneli rakamları göreceğimizi düşünüyoruz. Haber Merkezi

 

Etiketler :