Yıldırım: Bu kadar zam fazla

Yıldırım: Bu kadar zam fazla

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ardı ardına gelen zamlara tepki gösterdi.

 

ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ardı ardına gelen zamlara tepki göstererek, “Bu zamlar üretim ekonomisine zarar verebileceği gibi destek olduğumuz enflasyonla mücadele programı ile de bağdaşmıyor” dedi. Türkiye’de çalışan birçok vatandaş, maaşlarına yüzde 15 oranında zam almayı hayal bile edemezken doğalgaz bir ay içinde iki kez yüzde 15 zam gördü! hafta sonu doğalgaz fiyatına yüzde 14,90 zam yapıldı. Yani böylece faturaya son bir ayda yüzde 32 zam gelmiş oldu. 1 Ağustos’ta da doğalgaza yüzde 14,97 zam yapılmıştı.

Zamların şu dönemde son derece yanlış olduğunu dile getiren Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, enflasyonla mücadeleye uymayan bir hareket olduğunu dile getirdi.

Yıldırım,  “1 Eylül 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 14,90 daha zam yapıldı. Ekonomik dengelerin oluşması açısından, dış konjonktürdeki gelişmelere bağlı olarak zaman zaman fiyat ayarlamaları yapma gereğinin farkındayız. Fakat daha önce de yaşadığımız gibi, bu fiyat ayarlamalarına sanayiciler olarak bir hazırlık zamanının tanınmadan, sanayiciyle istişare edilmeden yapılmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Sanayicinin zamlara hazırlık yapması için zamlar yapılmadan önce makul bir süre verilmesini ekonomik gerçekler açısından daha doğru bulduklarını vurgulayan Başkan Yıldırım, “Ne yazık ki zamlar özellikle üreticilerin belini bükmektedir. Kriz ortamında destek beklerken yükü ağırlaşan üreticilerimiz giderek zora gitmektedir. Bir de zamların gece yarısı ve hafta sonlarına denk getirilmesini de üzücü buluyoruz. Bu zamlar üretim ekonomisine zarar verebileceği gibi destek olduğumuz enflasyonla mücadele programı ile de bağdaşmamaktadır” dedi.

Başkan Yıldırım, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapılarak, üreticilerinin yükünün hafifletilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.