Yıldırım Başbakanlık muhabirleriyle buluştu

Yıldırım Başbakanlık muhabirleriyle buluştu

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü Basın Merkezi'nde, haber ajansları, gazeteler ve televizyonların Başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü Basın Merkezi'nde, haber ajansları, gazeteler ve televizyon kanallarının Başbakanlık muhabirleri ile bir araya geldi.

Yürüyerek Başbakanlık Resmi Konutu'ndan Basın Merkezi'ne gelen Yıldırım, gündeme ilişkin soruları yanıtladıktan sonra gazetecilerin haber yazdığı masalardan birisine oturdu. Binali Yıldırım, Başbakanlık muhabirleriyle bir süre sohbet etti.

Basın İş Kanunu'na göre çalışan gazetecilerin 2008-2013 yıllarındaki sigorta prim borçlarına ilişkin soru üzerine Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu telefonla aradı.

Bakan Müezzinoğlu'na gazetecilerin yıpranma payıyla ilgili taleplerini ileten Başbakan Yıldırım, "O iş şimdi zor gözüküyor ama en azından geriye dönük ortalama 4-5 bin liralık prim borçlarına ilişkin taksitlendirme istiyorlar. Arkadaşlara bir güzellik yapabilirsen. Sayıları bir şey değil zaten." ifadesini kullandı.

Yıldırım, görüşmenin ardından gazetecilere, Bakan Müezzinoğlu'nun konuyla ilgili çalışma yapacağını aktardı.

- Çanakkale 1915 Köprüsü'nde çevre hassasiyeti

Çevre duyarlılığının Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde olduğu gibi Çanakkale 1915 Köprüsü'nde de olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Binali Yıldırım, "Hem de nasıl. Onların çalışmaları baştan yapıldı. En uygun güzergahtan biri tarihi yarımadadan direkt Çanakkale'ye geçiyordu, şehrin hemen yakınından. O güzergahı Gelibolu Yarımadası'nın silüetini bozmasın diye 50 kilometre Lapseki tarafına çektik. Biraz Çanakkale'ye uzaklaştı, maliyeti de arttı ama önemli değil. İnsanların huzurlu olması önemli. Yaptığınız iş vatandaşın içine sinmezse hem yoruluyorsunuz hem de yapılan iş makbule geçmiyor. O bakımdan bu, Çanakkale'de herkesin itirazsız kabul ettiği bir proje oluyor. O yönüyle rahatız." ifadelerini kullandı.

Sohbetin ardından basın mensuplarıyla fotoğraf çektiren Başbakan Yıldırım, yürüyerek Çankaya Köşkü'ne geçti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :