Yıldırım: AK Parti içinde hain barındırmaz

Yıldırım: AK Parti içinde hain barındırmaz

Başbakan Yıldırım, "Fırat'ın batısı diyoruz ama terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız." dedi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Bugünün Muharrem ayının 10. ve aşure günü olduğunu anımsatan Yıldırım, bin 336 yıl önce Hz. Hüseyin'in ve ailesinin Kerbela Çölü'nde tarihin en büyük katliamına maruz kaldığını ve şehit edildiklerini belirtti. 

Hz. Hüseyin'in mübarek canını Kerbela Çölü'nde kahramanca teslim ederken Müslümanlara çok anlamlı bir ders bıraktığına işaret eden Yıldırım, Hz. Hüseyin'in fitneden uzak durulmasını istediğini ifade etti. 

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hz. Hüseyin efendimiz bize hırsın, aç gözlülüğün, tatmin olmayan ruhların nasıl zulüm ürettiklerini gösterdi. Kerbela bizim için acıdır, hüzündür, derstir, ibrettir. Kerbela'nın acısını, hüznünü içinde taşımayanlar Kerbela'dan ders çıkaramayanlar, Kerbela'dan ibret alamayanlar her gün yeni Kerbelalar üretirler. İşte bugün İslam coğrafyasının her köşesinde ne yazık ki yeni Kerbelalara şahit oluyoruz, her gün maalesef Kerbela'yı tekrar yaşıyoruz. Bu coğrafyanın içinden çıkan ama bu coğrafyanın insanını öldüren teröristler, yani ahir zaman yezitleri, bize her gün Kerbela'yı yaşatıyorlar. Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin efendilerimizin izinden gittiğini iddia edenler, her gün Müslüman kanı, her gün çocuk kanı akıtarak, her gün yezitlik yaparak bize an be an Kerbela'yı yaşatıyorlar. Hz. Hüseyin o mübarek canını teslim ederken bize 'Fitneden uzak durun, bir olun, beraber olun, birlikte güçlü olun mesajı' verdi. Bu mesajı anlamayanlar, Müslüman kanı dökerek kimi zaman kardeş kanı dökerek Hz. Hüseyin efendimizin o mübarek ruhunu muazzep ediyorlar. Biz gerek ülkemizde gerek coğrafyamızda yeni ve modern yezitlerin kan dökmesi karşısında hakkı savunmaya devam edeceğiz. 'Gelin canlar bir olalım' demeye devam edeceğiz."

Aşık Veysel'in "Yezit nedir, ne kızılbaş / değil miyiz hep bir kardaş / Bizi yakar, bizim ataş / söndürmektir tek çaresi" dizelerini okuyan Başbakan Yıldırım, "Türkiye olarak bizi yakan bu ateşi söndürmek için mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor. Aynı kıbleye yönelenlerin, birbirine düşman kesilmelerine, hele hele birbirlerine silah doğrultmalarına, birbirinin kanını akıtmalarına asla müsamaha göstermeyecek, asla bunun tarafı olmayacağız. Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ali efendilerimizin mirasına sahip çıkacak, Peygamberimizin izinden Allah'ın izniyle asla ayrılmayacağız." diye konuştu.

"Sizin tehditleriniz bize sökmez"

PKK terör örgütünün bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldiğine vurgu yapan Yıldırım, "Evelki gün Özalp İlçe Başkan Yardımcımız evinde, hanımı ve 6 çocuğunun gözleri önünde hunharca katledildi, şehit edildi. Dün gece Dicle İlçe Başkanımız iş yerinde alçakça şehit edildi. Hainler şunu iyi bilmelidir; AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir." ifadesini kullandı. 

Yıldırım, AK Parti ve hükümetin, Türkiye'yi bütün terör örgütlerinden temizlemek için olayların üzerine tüm kararlılığıyla gideceğine işaret ederek, şu görüşlere yer verdi:

"Sizin tehditleriniz bize sökmez. Sizin tehditleriniz bu millete sökmez. Bu millet, bin yıllık tarihinde esaret nedir görmedi, size mi pabuç bırakacak. Türkiye, bölgede etrafında yaşanan istikrarsızlıklara karşı istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir yandan kalkınmamızı, halkımızın geleceğine yönelik çalışmalarımızı sürdürürken bir yandan da PKK, DEAŞ, FETÖ gibi küresel terör örgütlerine karşı amansız mücadele ediyoruz. Amacımız, ülkemizin geleceğini karartmaya çalışan mihraklara fırsat vermemek. Allah'a şükür bu mücadelede millet bizimle beraber. Millet diyor ki 'Sonuna kadar gidin. Asla gevşemeyin.' Ne Doğu'nun ne Güneydoğu'nun ne de 780 bin kilometrekare vatan toprağının hiçbir karışını bu alçak terör örgütlerine bırakacak değiliz. Vatandaşlarımız yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye kadar, istedikleri yerde yaşayıncaya kadar, hiçbir güvenlik endişesi taşımayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıkları da telaşları da can havliyle teşkilat mensuplarımıza saldırmalarının arkasındaki neden de budur. Bunu biliyoruz, gereğini de yapacağız." 

"Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine izin vermeyelim"

FETÖ'ye yönelik operasyonların sürdüğünü hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazlar objektif şekilde değerlendirilecek. Mümkün olan en hızlı şekilde inşallah, varsa bu mağduriyetleri de gidereceğiz. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim."

"AK Parti içinde hain barındırmaz"

FETÖ ile mücadele konusunda fitneye fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"AK Parti, içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. Diğerleri, FETÖ ile AK Parti mücadele ederken aynı şeyleri söylüyorlardı, onların avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişiminin bile hala bazılarının aklını başına getirmediğini görüyoruz. Biz Türkiye genelinde olduğu gibi AK Parti içerisinde de aynı mücadeleyi verdik, veriyoruz. Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat verilmesin. Hiç kimse FETÖ'nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin."

"Ana Muhalefet Partisi özellikle dikkatli olmalı"

Ana Muhalefet Partisi CHP'ye dikkatli olunması çağrısında bulunan Yıldırım, "Ülkemizin 15 Temmuz'da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Sabah akşam, mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz'un asıl mağduru şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz; istiklali, istikbali, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır." dedi.

"Fırat'ın doğusu için de gereğini yaparız"

Yıldırım, "Fırat'ın batısı diyoruz ama, eğer terör eylemleri Fırat'ın doğusunda da devam ederse orası için de gereğini yaparız." diye konuştu.

"Partileri teklifimize katılmaya davet ediyoruz"

Başbakan Yıldırım, "AK Parti, 15 Temmuz'un 'Demokrasi ve Şehitler Günü' olarak resmi tatil yapılması konusunda kanun teklifi verecek. Diğer partileri de bu teklifimize katılmaya davet ediyoruz." dedi.

"Canımızı bu ülke için feda etmeye hazırız"

Yıldırım, "AK Parti olarak her birimiz, milletimiz bilsin ki gerektiğinde canımızı bu ülke için, bu millet için feda etmeye hazırız. Bu yolda ölmek şereflerin en büyüğüdür." diye konuştu.