Yılbaşı yaklaşırken dünya başkentlerini terör korkusu sardı

Yılbaşı yaklaşırken dünya başkentlerini terör korkusu sardı

STRASBOURG (İHA) – Fransa'nın Strasburg kentinde dün Noel pazarında 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı saldırının ardından güvenlik...

STRASBOURG (İHA) – Fransa'nın Strasburg kentinde dün Noel pazarında 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı saldırının ardından güvenlik tedbirleri artırılırken, dünya başkentlerini yılbaşında terör korkusu sardı.

Strasburg kentinin en işlek bölgesinde dün Noel pazarında 3 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı saldırının ardından güvenlik tedbirleri artırıldı. Silahlı bir kişinin yolda yürüyenlere ateş ederek kaçmasından 6 saat sonra Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, yaptığı açıklamada hükümetin risk seviyesini en yüksek kategoriye çıkardığını söyledi. Güvenlik önlemleri kapsamında sınır kontrollerinin artırılacağı ve yılbaşı marketlerinin de kontrollere dahil edildiği belirtildi.

Strasburg'daki Noel pazarına yapılan silahlı saldırı, akıllara geçtiğimiz senelerde yılbaşı kutlamalarına yönelik saldırıları da getirdi. 31 Aralık'ta 2016'yı 2017'ye bağlayan yılbaşı gecesi İstanbul'un ünlü gece kulüplerinden Reina'ya düzenlenen silahlı saldırıda DEAŞ mensubu bir kişi uzun namlulu silahla 39 kişiyi öldürmüş, 69 kişiyi de yaralamıştı. Reina'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişiden 11'inin Türk vatandaşı, 24'ünün yabancı olduğu, 3'ünün ise kimliğinin henüz belirlenmediği öğrenildi. Hayatını kaybeden yabancılar arasında 7 Suudi Arabistan, 2 Hindistan,1 Kanada, 1 Suriye, 1 İsrail, 2 Tunus, 4 Irak, 1 Lübnan ve 1 Belçika vatandaşı olduğu belirtildi.

Paris'te Yahudi marketindeki saldırıda 5 kişi ölmüştü

DEAŞ mensubu Amedy Coulibaly, 19 Ocak 2015'te Paris'te düzenlediği eylemde bir kadın polisi öldürdükten sonra kentin doğusunda Vincenne bölgesindeki bir Yahudi marketinde müşterileri rehin almış ve 4 kişiyi daha öldürmüştü. Coulibaly ve Kouachi kardeşler, iki ayrı vakada polis tarafından öldürülmüştü.

Almanya'da tırın Noel pazarına daldığı saldırıda 12 kişi ölmüştü

Almanya'nın başkenti Berlin'de ise 9 Aralık 2016'da bir tır Noel pazarına girerek insanları ezmişti. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken, 56 kişi yaralanmıştı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırının faili, İtalya'da çıkan çatışmada öldürülmüştü.

Fransa'da bir kişi 4 polisi yaralamıştı

Fransa'nın Joue-les-Tours şehrinde 20 Aralık 2014'te Burundi doğumlu bir Fransız vatandaşı, bir polis memuruna saldırmıştı. Şahıs, 3 polisi daha yaraladıktan sonra vurularak öldürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı