Yıkım çalışmasında tarihi kalıntılar bulundu

Yıkım çalışmasında tarihi kalıntılar bulundu

Bolu'da, bir binanın yıkımı sırasında Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirlenen tarihi kalıntılar ortaya çıktı

BOLU (AA) - Bolu'da, 2 katlı bir binanın yıkımı sırasında, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu belirlenen duvar kalıntıları, su kanalı ve blok taşlar bulundu.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda Gölyüzü Mahallesi'ndeki 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı'nda üzerinde bulunan ve riskli yapı olduğu tespit edilen 2 katlı tescilsiz betonarme yapının yıkım çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Bolu Müze Müdürlüğü uzmanları denetiminde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları esnasında parselin güney bölümünde duvar kalıntısı ve blok taşlara rastlanılması nedeniyle alanda kurtarma kazısı yapılması için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan kurtarma kazısında, parselin güney bölümünde Roma-Bizans dönemine tarihlendirilen duvar kalıntıları, su kanalı ve fonksiyonu henüz belirlenemeyen blok taşlara rastlandığı kaydedildi.

Devam eden kurtarma kazısısı tamamlandığında parselde çıkan kalıntıların dönemi, fonksiyonu ve plan verip vermediği konularında kesin bilgilere ulaşılacağı bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :