"Yiğitler Barajı, Kemalpaşa'nın 17 yıllık hasretini bitirecek"

"Yiğitler Barajı, Kemalpaşa'nın 17 yıllık hasretini bitirecek"

Kemalpaşa ilçesinde 13 bin 330 dekar araziyi sulayayacak Yiğitler Barajı'nın 2019'da bitirilmesi hedefleniyor- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bu barajın her aşamasını yakından takip ettim bundan sonra da takip edeceğim. İzmir için ne yapsak azdır. Geç

İZMİR (AA) - İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yapılacak Yiğitler Barajı'nın 2019'da bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak barajla, ilçedeki zirai arazilerin 17 yıllık su sorunu çözülecek.

Yiğitler Deresi üzerinde temelden 102 metre yüksekliğinde inşa edilecek baraj, 26,5 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip olacak. Bölgede 13 bin 330 dekar araziyi suya kavuşturacak baraj ile yılda 9,27 milyon metreküp sanayi suyu da temin edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da barajın tamamlanmasıyla hem bölgedeki sanayicinin hem de tarım üreticisinin su probleminin ortadan kalkacağını vurguladı.

- Yılda 4 milyon 810 bin lira gelir artışı

Eroğlu, Kemalpaşa'nın 17 yıldır bu barajı beklediğine dikkati çekerek, "Kemalpaşa'da 13 bin 330 dekar zirai araziyi son teknoloji modern sulama sistemleriyle suya kavuşturacağız. Yiğitler Barajı, Kemalpaşa'nın 17 yıllık hasretini bitirecek. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki hizmet veren sanayi tesisleri bu sudan faydalanacak. Bu barajın her aşamasını yakından takip ettim bundan sonra da takip edeceğim. İzmir için ne yapsak azdır. Geçtiğimiz mayıs ayında ihalesini gerçekleştirdiğimiz bu barajımızı 2019 yılında tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki arazilerin suya kavuşmasıyla verimin artacağına kaydeden Eroğlu, bölgede yılda 4 milyon 810 bin lira gelir artışı elde edileceğini ve 630 kişiye de iş imkanı sağlanacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :