Yiğit: Eğitimdeki belirsizlikler, çocuklarımızın geleceğiyle oynuyor

Yiğit: Eğitimdeki belirsizlikler, çocuklarımızın geleceğiyle oynuyor

Eğitim-İş Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit sene sonunu değerlendirerek, MEB’in belirsizliklerle dolu sınav sistemi ile çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam ettiğini söyledi.

Eğitim-İş Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit sene sonunu değerlendirerek, MEB’in belirsizliklerle dolu sınav sistemi ile çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam ettiğini söyledi.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim dönemini değerlendiren Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “2018-2019 eğitim öğretim yılında, eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının daha da ağırlaşmasının yanı sıra, her gün değişen eğitim programları ile öğrenci ve velilerin tedirginlikleri ile sonlanmaktadır.  Biliminin en temel ilkelerine aykırı düzenlemelerde ısrarını sürdüren Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim çalışanlarını itibarsızlaştırarak, eğitimi niteliksizliğe, düzensizliğe ve kaosa sürükleyerek, belirsizliklerle dolu sınav sistemi ile çocuklarımızın geleceği ile oynamaya devam etmektedir. TEOG sisteminin kaldırılışının ikinci yılında, Liseye giriş ve Üniversite sınavlarıyla ilgili onlarca değişiklikler ve belirsizlikler, liselerde temel ders olan matematik dersinin etkisizleştirilmesi, öğrencileri eleme adına zorlaştıran anlayış, ders kitapları ya da müfredatla sık sık oynamalar eğitim sistemimizi alt üst etmektedir.  Ortaokul sonrası çıkmaza giren öğrenciler, lise mezunu olan öğrencilerin üniversite kapılarında bekletilmesi, üniversitelerde birçok bölümün kapatılma hazırlıkları, öğretmen yetiştiren kurumların itibarsızlaştırılması, farklı bölüm mezunlarının da öğretmen olarak atanabilmeleri için yapılan hazırlıklar ve bunlardan doğan belirsizlikler öğrencileri, velileri ve öğretmenleri olumsuz etkilemiş, toplumu kaygıya sevk etmektedir” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ ÖĞRENMEYE DEĞİL, SINAVLARA KOŞULLANDIRILIYOR

Özgür Ulaş Yiğit, çocuklarımızın öğrenme yerine sınavlara koşullandırılmasının yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Okulların kapanmasına henüz birkaç gün kalmışken, iktidar eliyle sık sık yapılan değişiklikler çocukların bugününü ve geleceğini belirsizliğe sürüklemektedir. Bu sistem hükümetin hayali olan özel okuldan başka bir şeye hizmet etmemektedir. Daha önceki yıllarda MEB’in, ‘En büyük ve en kapsamlı eğitim hareketi’ dediği FATİH Projesi’nde başarısızlık tescillenmiş, iletişim operatörlerinden alınan 1 milyon 438 bin tablet çürümeye terk edilmiş ve projenin kamuya yükü 2 milyar lira olduğu iddia edilmiştir. Bir yandan temel bir insan hakkı ve bir kamu hizmeti olan eğitim piyasaya açılırken, sorgulamayan, itaatkar, kendi adına karar verenlerin kararlarına biat eden bir nesil yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Çocuklarımızın öğrenmeye değil, sınavlara koşullandırıldığı, öğretmenlerin düşük ücretle, esnek ve güvencesiz çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın sınır tanımadığı, okullardan bilim ve sanatın kapı dışarı edildiği, matematiğin tartışmaya açıldığı bir eğitim sistemiyle sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi mümkün değildir. Eğitim-İş Konya Şubesi olarak, çocuk ve gençlerimizin, geleceğimizin siyasi iktidarın yarattığı enkazın altında yok olmaması için acil adımlar atılması zorunluluğunu bir kez daha belirtiyor, parasız, bilimsel, demokratik ve laik eğitimin tüm yurttaşlar için ayrım gözetmeksizin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu düşünceler altında tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize iyi tatiller, sağlıklı günler diliyoruz. Ayrıca Yükseköğretim Kurumları Sınavına(YKS) girecek tüm gençlerimize başarılar dileriz” diye konuştu.