Ygs'ye Geciken Öğrenciler Gözyaşı Döktü

Ygs'ye Geciken Öğrenciler Gözyaşı Döktü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Yükseköğretime Geçiş Sınavına geç kalan öğrenciler, kapılar kapatılınca gözyaşlarına hakim olamadı.

Beyşehir'de üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na geç kalan bazı öğrenciler, koşarak sınava yetişmeye çalıştı. Saat 09.45'i gösterince kurallar gereği salonların kapıları kapatıldı, kapıların kapanmasının ardından okul önüne gelen öğrenciler alınmayınca camlara vurarak kapıların açılmasını istedi. Kapıların açılmamasına sinirlenen öğrenci velileri de kapılara vurarak tepki gösterdi. Bir öğrenci kapılara tekme vurup, elindeki şişeyi camlara atarken ardından gözyaşlarına tutamadı.

Öğrenci velileri yoğun trafik nedeniyle geç kaldıklarını ileri sürerken, daha sınavın başlamadığını ve bir iki dakikalık gecikmenin olabileceğini belirterek, görevlilerden çocuklarının sınava alınmasını istedi. Polis ve görevlilerin bunun mümkün olmadığını belirtir ikna çabaları da yaşanan gerginliği sona erdirmeye yeterli olmadı. Bir öğrenci velisinin kapıya yönelmesi üzerine polisle arasında arbede yaşandı. Öğrenci velisi okul önünden uzaklaştırılırken, polis de kalabalığı kampüs alanından çıkardı.