"Yetişkin gençlerde bocceyi dünyaya yaymayı hedefliyoruz"

"Yetişkin gençlerde bocceyi dünyaya yaymayı hedefliyoruz"

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gümüş:"Dünya çapında bu kadar disipline edilmiş bocce sporu ancak genç bireylerde var. 60 yaş üstü lig diye bir şey yok"- "Önümüzdeki yıl bakanlık ve spor kulübü olarak yetişkin gençler bocce turnuvalarını ulusla

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürdal Gümüş, yetişkin gençler bocce turnuvalarını uluslararası düzeye taşımak istediklerini bildirdi.

Gümüş, Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Şampiyonası için geldiği Muğla'nın Fethiye ilçesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Aktif yaşlanma" politikasına destek vermek amacıyla yaşlı bireyleri yormayan, onları hareket ettiren bocceyi huzurevlerinde yaygınlaştırdıklarını söyledi.

Geçen yıl dünyada bir ilk olan Yetişkin Gençler Bocce Ligi'ni kurduklarını hatırlatan Gümüş, "Türkiye'nin 78 ilinden 700 lisanslı sporcuyla ligin startını yapmıştık. Türkiye şampiyonu da Fethiye'de belli olacak. Ana hedefimiz, ülkedeki yaşlı politikasına destek vermekle birlikte yetişkin gençlerimizin çok hareket etmelerini, daha az ilaç kullanmalarını sağlamak." dedi.

Yetişkin gençlerin geçen yıl Monako'da düzenlenen Veteranlar Avrupa Petank (Bocce) Şampiyonası'nda milli sporcu kimliğiyle Türkiye'yi temsil ettiğini anlatan Gümüş, organizasyona Türkiye'nin yanı sıra 28 ülkeden yetişkin bireyin katıldığını ifade etti.


- En iyi saha sistemi oluşturuldu

Sporun devlet eliyle değil, sivil toplum kuruluşları desteğiyle yaşlı bireylere yaptırıldığını gördüklerini aktaran Gümüş, şunları kaydetti:

"Dünya çapında bu kadar disipline edilmiş bocce sporu ancak genç bireylerde var. 60 yaş üstü lig diye bir şey yok. Birçok ülkede bocce toprak ya da çim sahalarda yapılıyor. Bizde ise onların sağlıklarına uygun en iyi saha sistemini oluşturduk. Yetişkin gençlerde bocceyi dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl bakanlık ve spor kulübü olarak yetişkin gençler bocce turnuvalarını uluslararası düzeyde yapmak istiyoruz."

Türkiye’de genç nüfus oranının yüksek olduğunu, yaşlı nüfusun da her geçen gün arttığını vurgulayan Gümüş, "Yaşlı bireylerimizin yaşam hakkına saygı duymak zorundayız. Onların fiziksel aktivitelerini artırıp sağlıklı yaşamalarını sağlamak devlet politikamız. Onların ömürlerini uzatmak ve refah ülkesi olma yolunda adımlar atıyoruz. Yaptığımız işle Avrupa'nın yaşlı nüfusunu ülkemize çekerek örnek bir ülke olacağız. Bir yandan da turizme katkı sağlamış olacağız." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :