Yetimler gezerek öğrendi

Yetimler gezerek öğrendi

Konya İHH Güneysınır temsilciliği kültür gezileri kapsamında yetim çocuklara Konya gezisi düzenledi.

İHH Güneysınır temsilcisi Ömer Sındır “Belediyeler çocukları sevindirdi, yavrularımız gezerek öğrendi” dedi. Bu yıl 7’ncisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında 36 farklı ülkede 651 projeyi hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı yurt içinde de çalışmalarını sürdürüyor. Konya İHH Güneysınır temsilciliği hayırseverlerin bakımını üstlendiği yetim çocuklarla Konya gezisi düzenledi.

BELEDİYELER ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

Selçuklu ve Meram belediye başkanlarına teşekkür eden Konya İHH Güneysınır temsilcisi Ömer Sındır Konya’da gerçekleştirdikleri gezi programında yetimlerin doyasıya eğlendiğini söyledi. Konya halkının iyiliksever merakını dile getiren Sındır “Yavrularımızla 80 Binde Devri Alem Parkını ve Kelebekler Vadisini gezdik. Çocuklarımız ilk defa gördükleri kelebekler karşısında şaşkına döndüler. Yüzlerindeki sevinç görülmeye değerdi. Konyalı vatandaşlarda yavrularımızı gördükleri her yerde bize yardımcı oldular. Bu bizi çok duygulandırdı.” dedi.

YETİMLER GEZEREK ÖĞRENDİ

Ömer Sındır “Gezimizde Rasulullah’ın miraç hadisesini çocukların gözünden anlatan Miraç filmini izledik. Hem gezdik hem öğrendik. Lale bahçesinde Allah’ın sanatına şahit olan çocuklarımız unutamayacakları bir gün yaşadılar.” diye konuştu.