"Yetim Buluşması" için Almanya'ya gelen çocuklar güllerle karşılandı

"Yetim Buluşması" için Almanya'ya gelen çocuklar güllerle karşılandı

WEFA Genel Başkanı Aydın:- "Dünya üzerindeki yaklaşık 400 milyon çocuk anne veya babasını yahut her ikisini de kaybetmiş durumda"- "Bu çocuklar kaçakçılık, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri gibi tehlikelerle karş

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan "Yetim Buluşması" etkinliğine katılmak için Bosna Hersek'ten gelen yetim çocuklar, Köln-Bonn Havalimanı'nda güllerle karşılandı.

WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonunun 17 Aralık Pazar günü Köln'de organize edeceği etkinlik için Arnavutluk'tan Frankfurt Havalimanı'na gelen çocuklar ise heyecan ve mutluluklarını gizleyemedi.

WEFA Genel Başkanı Musab Aydın, 16 ülkede "Yetim Sponsorluğu" projesi yürüttüklerini, iki bine yakın yetime destek olduklarını, onların barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için durmaksızın çalıştıklarını ifade etti.

Aydın, "Dünya üzerindeki yaklaşık 400 milyon çocuk anne veya babasını yahut her ikisini de kaybetmiş durumda. Bu çocuklar kaçakçılık, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri gibi tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Onları böylesi ciddi tehlikeler karşısında yalnız bırakamayız." dedi.

Pazar günü Köln’deki “Yetim Buluşması” programıyla yetimler konusunda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Aydın, "Programımızın onur konukları Bosna Hersek ve Arnavutluk'tan gelen yetimlerimiz olacak. Böylesi anlamlı bir programda yetimlerimizi ağırlamak bizler için büyük bir mutluluk. İntersaal salonunda gerçekleştireceğimiz programımıza tüm hayırseverleri aileleriyle birlikte davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu yıl 7.'si düzenlenecek olan "Yetim Buluşması"nda çeşitli sanatçılar sahne alacak. Etkinliğe katılacak yetimler, yöresel halk oyunlarını sergileyecek.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :