Yetersiz bahçe yüzünden teneffüse sırayla çıkıyorlar

Yetersiz bahçe yüzünden teneffüse sırayla çıkıyorlar

Ardahan'da yan yana iki okulun ortak kullandığı bahçenin yetersiz kalması nedeniyle sırayla teneffüs yapan öğrenciler giriş ve çıkışlarda da sorun yaşıyor - İl Milli Eğitim Müdür Vekili Çerkezoğlu:- "Bahçenin darlığı ve okulun yetersizliğinin farkındayız

ARDAHAN (AA) - GÜNAY NUH - Ardahan'da yan yana iki okulun ortak kullandığı bahçenin yetersiz olması yüzünden öğrenciler teneffüse sırayla çıkıyor.

Kent merkezindeki Kazımkarabekir Caddesi'nde bulunan Merkez 23 Şubat ilk ve orta okullarında okuyan 850 öğrenci, 950 metrekarelik bahçeyi ortak kullanıyor. Öğrencilerin aynı anda bahçede bulunması halinde her birine ortalama birer metrekarelik alan düşeceği için önlem olarak teneffüs saatlerinde düzenlemeye gidildi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Çerkezoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yoğunluk yaşamaması için bir okulda ders yapılırken diğerinde teneffüse çıkıldığını dile getirerek, bu soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını anlattı.

-"Orta okulun başka bir binaya taşınması planlanıyor"

Yan yana iki okulun bahçe sorununu çözmek için ortaokulu başka bir alana taşımayı düşündüklerini dile getiren Çerkezoğlu, "Bahçenin darlığı ve okulun yetersizliğinin farkındayız. Bu nedenle ortaokulu başka bir binaya taşımayı planlıyoruz. Ortaokulu kentteki eski sağlık lisesi binası ya da yeni halk eğitim binasına taşımayı planlıyoruz. O zaman bahçenin tamamını ilkokul kullanmış olur." dedi.

Öğrencilerden Berfin Mengi de daha rahat bir bahçe ve okul istediklerini belirterek, "Okulumuz sadece bahçe konusunda sorunlu değil, birçok konuda da eksikliklerimiz var. Örneğin fiziki yetersizlikten dolayı laboratuvar konusunda sıkıntılarımız var. Fen dersi için birçok şey pek mümkün olmuyor. Sınıflar bile hiçbir şekilde eşit değil." diye konuştu.

Öğrencilerden Mahir Karaçam ise bahçe yetmediğinden dolayı oyun oynarken bir başkasına çarpmak zorunda kaldıklarını ve küçük çaplı kazalar yaşadıklarını anlattı.

Veliler de iki okulun kullandığı bahçenin darlığı nedeniyle öğrencilerin hareket alanlarının sınırlı olduğunu, okula giriş ve çıkışlarda da yoğunluk yaşandığını belirterek, soruna çözüm bulunmasını istedi.

Ortaokul binasının fiziki açıdan yetersizliği yüzünden sadece 5 dersliğin ayrılması nedeniyle öğrencilerin bir bölümü okula bitişik Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü binasında eğitim görüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :