"Yeşil pasaport iş adamları için büyük kazanım"

"Yeşil pasaport iş adamları için büyük kazanım"

Hususi damgalı pasaportlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alan Denizlili iş adamları, kendilerine sağlanan bu imkanla, daha çok üretim ve ihracat yapmayı hedefliyor- İş adamlarından Küçüker: - "Yeşil pasaport, ihracatta önümüzü büyük ölçüde açmış ola

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Hususi damgalı (yeşil) pasaportlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Denizlili iş adamları, bu imkan sayesinde pazarlarını büyütmeyi, daha fazla üretim ve ihracat yapmayı amaçlıyor.

İhracatçılara yeşil pasaport verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararına istinaden ilk yeşil pasaportu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alan 6 iş adamından biri olan Mustafa Küçüker, AA muhabirine, uygulamayı uzun zamandır beklediklerini söyledi.

Sağlanan bu imkanın kendileri için çok büyük kolaylıklar yaratacağını dile getiren Küçüker, "Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde iş yapan sanayiciler için zaman kaybı ortadan kalktı. Yani bugün karar verdiğimde herhangi bir ülkedeki müşterimi ziyaret edebileceğim. Bu bizler için büyük kazanım. Şimdi firmalara yeşil pasaport verilmeye başlandı. Performansımıza göre alacağımız pasaport sayısı artacak. Biz bunlardan pazarlamacılarımıza da vereceğiz. İhracatta hızlı bir yükseliş olacağını düşünüyorum." dedi.

Küçüker, "Yeşil pasaport, ihracatta önümüzü büyük ölçüde açmış olacak. Ülkemizde son yıllarda hızlı bir büyüme başladı. İleri teknoloji kullanıyoruz. Artık 'buraya gelin' dediğimizde 'gerek yok biz sizin ne yaptığınızı biliyoruz' diyorlar. Artık vize olmaksızın daha rahat bir şekilde istediğimiz yere gidip gelebileceğiz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlar Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

- "Cumhurbaşkanımız bizi onurlandırdı, biz de çok çalışacağız"

İş adamı Mustafa Kemal Özdemir de yaklaşık 30 yıldır ihracat yapan bir firma olduklarını belirtti.

İş gereği sık sık yurt dışı seyahatlerde bulunduklarını ifade eden Özdemir, "Seyahatlerde vize konusu gerçekten bizim için büyük sorundu. Çok şükür alınan bu kararla yeşil pasaportlarımıza kavuştuk. Bu yeşil pasaport bize güç veren bir sistem oldu. İhracatçıya sağlanan bir kolaylık. Bu kolaylıkla çok çalışarak dış ticaretimizi artırmak zorundayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi burada onurlandırdı, yeşil pasaportlarımızı halkın önünde takdim etti. Biz de bunun altında kalmamak için çok çalışacağız." diye konuştu.

İş adamı Zafer Katrancı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldığı yeşil pasaportla geçen pazartesi günü yurt dışına çıktığını anlattı. Hususi damgalı pasaportun kolaylığını yaşadığını söyleyen Katrancı, "Bize bu onuru yaşatanlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra yeşil pasaportun imkanlarını da kullanarak pazar hedefimizi büyütmek, ihracat rakamlarımızı artırmak için çalışacağız." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :