Yerlikaya Fas'ta

Yerlikaya Fas'ta

Türkiye-Fas Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya ve beraberindeki heyet, Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran ile görüştü.

Bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunmak üzere Fas'a giden Yerlikaya ve Dostluk Grubu üyeleri AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’ndan oluşan heyet, ilk olarak Fas Temsilciler Meclisi Başkanı Rachid Talbi Alami ile Parlamento ve Sivil Toplum ile İlişkilerden Sorumlu Bakan LahbibChoubani'yi ziyaret etti.

 

Heyet ziyaretlerde ayrıca Fas-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Mohammed Benabdessadeq, Fas Danışmanlar Meclisi Başkanı Mohammed Cheikh Biadillah, Fas Yüksek Öğretim, Bilimsel Araştırma ve Kamu Personeli Eğitimi Bakanı Soumiya Benkhaldoun ile görüşmeler gerçekleştirdi. Son olarak Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından kabul edilen heyet, ardından Türkiye'ye döndü. Türkiye-Fas Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İlhan Yerlikaya, dost ve kardeş Fas’ı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Fas'ta gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiğini ifade eden Yerlikaya, Türkiye ile Fas arasındaki ilişkilerin oldukça ilerlediğini, gerçekleştirilen bu ziyaretin ikili ilişkilere daha da fazla katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Ziyaretin, iki ülke arasındaki işbirliğe yeni ufuklar açmasını temenni eden Yerlikaya, ikili ilişkilerin önemli bir yönünü teşkil eden parlamentolararası ilişkilerin büyük önem taşıdığını, karşılıklı ziyaretlerin artarak devam etmesi gerektiğini bildirdi. Güçlü biçimde gelişen ekonomik ilişkilerin Türkiye-Fas ilişkilerinin en dinamik kısmını teşkil ettiğini anlatan Yerlikaya, Serbest Ticaret Anlaşması'nın 1 Ocak 2006’da yürürlüğe girmesiyle ekonomik ve ticari ilişkilerin ivme kazandığını, Türk firmalarının Fas’da önemli altyapı projeleri üstlendiğini, bu alandaki işbirliğinin daha da geliştirmesi gerektiğini vurguladı. Yerlikaya, önümüzdeki dönemde Fas ile Türkiye arasında kardeş şehir protokollerinin sayısını artırmayı arzu ettiklerini aktardı