"Yerli otomobille eşik atlıyoruz"

"Yerli otomobille eşik atlıyoruz"

Katmerciler Yönetim Kurulu Başkanı Katmerci: - "Yerli otomobil ülkemize büyük bir ivme kazandıracak ve eşik atlatacak. Çünkü büyük ülkeler binek otomobillerini mutlaka kendileri yaparlar"- "Güçlü firmaların yerli otomobil üreticisi olarak birleşmeleri, or

BURSA (AA) - CEM ŞAN - Türk savunma sanayisinin önemli firmalarından Katmerciler'in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci, yerli otomobil konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son derece özverili çalıştığını belirterek, "Esas teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapmamız lazım. Bu konunun ısrarla takipçisi oldu. Yerli otomobil ülkemize büyük bir ivme kazandıracak ve eşik atlatacak." dedi.

Bir program için Bursa'ya gelen Katmerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araç Hızır, 4x4 zırhlı personel taşıyıcı Khan, kompozit seramik zırhlama sistemi Nefer, zırhlı ambulans, çok amaçlı insansız kara aracı, hibrit zırhlı araç gibi ürünler geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de son dönemde savunma sanayisinin önemli yol kat ettiğini anlatan Katmerci, "Savunma sanayisine ülkemizin çok ihtiyacı var. Savunma sanayisi, hemen hemen otomotivin bütün konularını kapsayan bir sektör olduğu için ekonomimize de büyük bir ivme kazandırıyor." dedi.

Katmerci, savunma sanayisinin yeni iş imkanları doğurduğuna değinerek, "Hükümetimizin bu konudaki teşvikleri sanayicileri mutlu ediyor, sevindiriyor. Ülkemizde istihdam oluşmasına büyük rol oynuyor. Savunma sanayisi büyümenin yükselmesinde büyük etkileri olan bir sektör." ifadesini kullandı.

- "Esas teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapmamız lazım"

Yerli otomobilde geç kalındığını dile getiren Katmerci, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız bu konuda birkaç yıldır çalışıyor ve kendisi son derece özverili. 'Babayiğit arıyorum' diyordu. Gerçekten bu işe soyunmak bir babayiğitlik. Projeye katılan 5 firmayı kutluyorum. Esas teşekkürü Cumhurbaşkanımıza yapmamız lazım. Bu konunun ısrarla takipçisi oldu. Takipçisi olacağını da ifade ediyor. Yerli otomobil ülkemize büyük bir ivme kazandıracak ve eşik atlatacak. Çünkü büyük ülkeler binek otomobillerini mutlaka kendileri yaparlar. Biz bu konuda geç kaldık ama zararın neresinden dönersek bizim için bir kardır. Cumhurbaşkanımıza ve bu işe soyunan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Allah muvaffak etsin."

Bursa'nın gelişmesindeki en büyük rolün otomotiv sektöründe olduğunu vurgulayan Katmerci, bu kentte üretilen makinelerin kalite açısından Avrupa'da üretilenlerle aynı seviyede bulunduğuna işaret etti.

- "İstememeleri çok normal, istemelerinde bir anormallik vardır"

Güçlü firmaların yerli otomobil üreticisi olarak birleşmelerinin, ortaya çıkmalarının ülkeye çok şey kazandıracağını vurgulayan Katmerci, şunları kaydetti:

"Kendi otomobilimizi yapacağız diye herkese bir moral geldi. Eskiden halk arasında 'Bir toplu iğne bile üretemiyoruz' denirdi. Şimdi hamdolsun otomobil üretmeye soyunduk. İftiharla söyleyebilirim ki bugün Türk sanayicisi kendisini geliştirdi. Avrupa'da sektörde bir gelişme olursa Türk sanayicisi bunun gerisinde kalmıyor. Alman ne yapıyorsa Türk sanayicisi de onu yapabiliyor. Yerli otomobille sektörümüz büyük bir hız kazandı. Çıtayı bir basamak daha yukarı taşıdık. Yani eşik atlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Bazı ülkelerin Türkiye'nin yerli otomobil üretimine karşı çıktığını dile getiren Katmerci, "Herkes kendi işine baksın. Onlar bizim iyi olmamızı ister mi? Onlar üçüncü havalimanının yapılmasını da istemiyorlar. Dünyadaki 6 büyük projeyi Türkiye gerçekleştiriyor. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim, Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprüler, otobanlar ve otoyollar fevkalade projeler. Avrupa bunların hiçbirisinin yapılmasını istemiyor. İstememeleri çok normal, istemelerinde bir anormallik vardır zaten." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :