Yerli otomobil üretimi

Yerli otomobil üretimi

MHP Grup Başkanvekili Usta:- "Samsun ve ülkemiz menfaatine olan her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Gerek işin siyasi ayağında gerekse yerelde elimizden geleni yapmaya hazırız"

SAMSUN (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, yerli otomobil üretimiyle ilgili, "Samsun ve ülkemiz menfaatine olan her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Gerek işin siyasi ayağında gerekse yerelde elimizden geleni yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Usta, yaptığı yazılı açıklamada, yerli otomobilin Türkiye'de üretilmesi için geç kalındığını ancak yeni yaşanan gelişmelerin olumlu olduğunu belirtti.

Üretilecek otomobilin hammaddeden montaja kadar tüm aşamalarıyla milli olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Usta, şöyle devam etti:

"Hava, kara, demir ve deniz yolu ulaşımlarına sahip Samsun, sanayide bugüne kadar beklenen sıçramayı gerçekleştirememiştir. Nitekim daha önceden Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiğimiz bir önergede Samsun'da medikal, biyomedikal ve tıbbi cihaz ileri teknolojik endüstri bölgesinin kurulmasına ilişkin girişimimiz olmuştu. Önerge, Türkiye'de bir ilk olacaktı. Samsun'da tematik ve bir konuya odaklanmış endüstri bölgesinin kurulmasını amaçlıyorduk fakat bilindiği üzere önergemiz reddedilmişti. Biz yine de Samsun ve ülkemiz menfaatine olan her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Gerek işin siyasi ayağında gerekse yerelde elimizden geleni yapmaya hazırız."

Usta, Samsun'un coğrafi konumunun yerli otomobil üretimi için oldukça elverişli bulunduğunu belirterek, kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsun'un yerli otomobilin üretimin yeri olmayı da hak ettiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :