"Yerli malı kullanalım ülkemiz kalkınsın"

"Yerli malı kullanalım ülkemiz kalkınsın"

İSTESOB tarafından, yerli malı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanya kapsamında "Yerli Ürün Kullanımını Destekliyorum" yazılı 50 bin afiş, İstanbul'un çeşitli yerlerine ve toplu ulaşım araçlarına asıldı- İSTESOB Başkanı Yılmaz: - "

İSTANBUL (AA) - EMİN İLERİ - İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB), yerli malı kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için İstanbul genelinde kampanya başlattı.

Yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak, yerli ürün kullanımı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında İstanbul'un çeşitli yerlerine ve toplu ulaşım araçlarına 50 bin afiş asıldı.

AA muhabirine bilgi veren İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, esnafı ve vatandaşları yerli ürün kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Yerli ürün kullanımının milli ekonomiye katkı sağladığını, kentin muhtelif yerlerine astıkları "Yerli Ürün Kullanımını Destekliyorum" afişleriyle halkın dikkatini bu konuya çekmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Halkımızı bilinçlendirmek lazım. Yerli Malı Haftası dolayısıyla İSTESOB olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki, yerli malını kullanalım, dövizimiz içeride kalsın. Yerli Malı Haftasında organik ürünleri de desteklemiş oluyoruz. Halkın sağlığı açısından çok önemli. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde de diyoruz ki, yerli malı ürünleri kullanalım, ülkemiz kalkınsın." ifadelerini kullandı.

Faik Yılmaz, yerli üretim konusunda hükümetin yeni kampanyalar başlattığını, istihdamın sağlanması için her türlü desteği verdiğini vurgulayarak, bu desteklerle yerli malı üretiminin artacağını düşündüklerini dile getirdi.

Üretim konusunda biraz yetersiz kalındığını savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Halkımız da biraz yabancı mala ilgi gösteriyor. Oysa yerli malını kullanırsak, yerli üretimin de artmasına destek vermiş oluruz. Yerli üretilen mallar yabancı mallardan daha kaliteli. Bu konu da halkımızı bilinçlendirmemiz lazım. Bunun için kampanya başlattık. Hükümetimiz küçüğe, sanayiciye çok büyük destekler veriyor. Bizim de bir sloganımız var. Diyoruz ki, 'Küçük olmadan büyük olmaz.' Küçüğü büyütelim, yükseltelim, o zaman ekonomiye daha çok katkı sağlamış oluruz."

İSTESOB Başkanı Yılmaz, çoğu alanda çok kaliteli üretim yapıldığı halde bir markalaşma sorunu yaşandığını, bu konu üzerinde özellikle durduklarını aktararak, "Mesela tekstil konusunda biz Avrupa’nın sayılı ülkelerden birisiyiz. Bizim tekstilimiz markalaşamadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Markalaşsak hiçbir sıkıntı yok. Esnafımıza da çağrıda bulunuyoruz, diyoruz ki markalaşalım. Markalaştığımız zaman büyür, yayılırız. Toplantılarla bilinçlendirme yapıyoruz. Markalaşmak için elimizden geldiğince katkı vermek istiyoruz. " dedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :