Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası

SİVAS (AA) - Sivas'ta Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulunda Yerli Malı Haftası kutlandı.Okulda düzenlenen programda, öğrenciler yerli malıyla ilgili şiirler...

SİVAS (AA) - Sivas'ta Yavuz Selim İlkokulu ve Ortaokulunda Yerli Malı Haftası kutlandı.

Okulda düzenlenen programda, öğrenciler yerli malıyla ilgili şiirler okudu.

İsraf ve tutumlulukla ilgili öğretmenler tarafından hazırlanan kısa filmin izlendiği etkinlikte, 4. sınıf öğrencileri meyveler adlı gösteri sundu.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yerli malının önemini anlatarak dünyadaki bütün üretimlerin adaletli paylaşılmadığını, gelir dağıtımının adaletli olmadığını belirtti.

Bir kısmı obeziteyle bir kısmın da açlıkla mücadele ettiğini aktaran Altınsoy, "Türkiye'de son yıllarda dışarıya bağımlı olmaktan kurtuldu ve yerli malı kullanmaya başladı. İnşallah Türkiye daha da ileri giderek Avrupa ülkeleriyle yarışır hale gelecektir." diye konuştu.

Altınsoy, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Program sonrası davetlilere yöresel ürünler ikram edildi ve yerli firmaların ürettiği malzemelerin bulunduğu stant gezildi.

Programa Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, TMO Şube Müdürü Hasan Bolat, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ayhan Bülbül, Abdullah Aslan, Okul Müdürü Halil Aydın, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :