Yerleşkeye "ERÜ 15 Temmuz" adı verildi

Yerleşkeye "ERÜ 15 Temmuz" adı verildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan ve Erciyes Üniversitesine devredilen Melikşah Üniversitesi Yerleşkesi'nin adı, "Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi" olarak değiştirildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kapatılan ve Erciyes Üniversitesine (ERÜ) devredilen Melikşah Üniversitesi Yerleşkesi'ne, "Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi" adı verildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan ve ERÜ'ye devredilen üniversite yerleşkesinin adı, ERÜ Yönetim Kurulu kararıyla "Erciyes Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi" olarak değiştirildi.

Öte yandan, ERÜ'nün merkez kampüsü içindeki bazı bölümlerin de yerleşkeye taşınmasıyla yaklaşık 3 bin 500 öğrenci, eğitimlerine ismi değiştirilen yeni yerleşkede devam ediyor.

Kayseri'de, KHK ile 1 yükseköğretim kurumu, 12 okul, 25 öğrenci yurdu, 2 sağlık kurumu, 7 dernek ve 7 sendikanın faaliyetine son verilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :