Yerköprü Şelalesi cazibe merkezi olacak

Yerköprü Şelalesi cazibe merkezi olacak

Konya'nın Hadim ilçesinde, doğal güzelliğiyle ziyaret edenleri adeta büyüleyen Yerköprü Şelalesi, Büyükşehir Belediyesinin 20 milyon liralık projesiyle doğa turizmine kazandırılacak- Hadim Belediye Başkanı Hadimioğlu:- "Yerli tur firmaları projenin tamaml

Konya'nın Hadim ilçesindeki Yerköprü Şelalesi'nin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla doğa turizminin en gözde merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor.

Hadim Aladağ bölgesinde Göksu Nehri üzerinde bulunan Yerköprü Şelalesi adını; alüvyon üzerine traverten çökmesi ve alttaki alüvyonun eriyerek köprü şekline benzemesinden alıyor.

Mavi ve yeşilin mükemmel uyumuyla bozkırın ortasında, çevre illerden gelen ziyaretçilerin de uğrak yeri olan şelale, önümüzdeki dönemde yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği yerlerin arasına girmesi hedefleniyor.

- Yerköprü'ye çevre düzenlemesi

Fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çeken şelalenin çevresinde Konya Büyükşehir Belediyesi, Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi başlattı.

Zor ve engebeli arazinin ulaşımı güçleştirdiği bölgede yol düzenleme çalışması sürüyor. Şelale yerleşkesinde, ilk etapta mevcut yol genişletildi.

Elektrik, su ve kanalizasyon altyapısının tamamlandığı bölgede, çay bahçesi ile sosyal alanların yapımında son aşamaya gelindi.

Suyun bütün güzelliğiyle aktığı noktayı karşıdan gören yere seyir terası inşa edildi. Çevreye uygun tasarımın göze çarptığı projede, şelale istikametindeki patika yol ise granitle kaplanıyor.

- Çalışmalar 20 milyon liraya mal olacak

Kameriyelerin de kısa süre içinde yerleştireceği yerde, çok sayıda ziyaretçinin hoşça vakit geçirmesi hedefleniyor.

Çocuk oyun parkı, piknik ve dinlenme alanları, seyir kuleleri, mescid ve sosyal alanların yapılacağı proje, toplamda 20 milyon lirayı bulacak.

Projenin tamamlanmasıyla Yerköprü Şelalesi'nin çok sayıda yerli ve yabancı turisti bölgeye çekmesi bekleniyor.

- Potansiyeli on kat artacak

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şelalenin güzelliğiyle Anadolu'nun en gözde yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Hadim'in inanç ve doğa turizmiyle adından söz ettirdiğini anlatan Hadimioğlu, yapılacak yeni yatırımların bölge turizmini canlandıracağını belirtti.

Hadimioğlu, ilçenin gözde yerlerinden Yerköprü Şelalesi'nin fiziki düzenlemeye ihtiyacının olduğuna dikkati çekerek, Konya Büyükşehir Belediyesinin şelaleye 20 milyon liralık yatırım yapacağını aktardı.

- "Türkiye'nin dikkatini çekeceğine inanıyorum"

Projenin, Konya Büyükşehir Belediyesinin ilçeye yaptığı en büyük yatırım olduğunu vurgulayan Hadimioğlu, şunları kaydetti:

"Çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Giriş yolu değişecek ve bungalov evler yapılacak. Türkiye'nin dikkatini çekeceğine inanıyorum. Çalışmalar bir yıl içinde bitirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak. Yabancı turistlerin de bölgemize gelmesine vesile olacak. İlçe merkezinde devam eden projeyle entegre otel inşaatında da sona doğru gelindi. Tur şirketlerinde bilgi alanlar oluyor. Yerli tur firmaları projenin tamamlanmasını bekliyor. Yabancı tur şirketleriyle de görüşmelerimiz sürüyor. Proje bittiğinde bölgenin potansiyelinin on kat artacağını düşünüyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :