Yerine atanacak imamın lojman sorununu çözdü

Yerine atanacak imamın lojman sorununu çözdü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, rotasyon uygulaması kapsamında 24 yıldır hizmet verdiği köyünden atanacak imam Adem Uzun, yeni gelecek din görevlisinin barınma sorunu yaşamaması için lojman yapılmasına öncülük etti- İmam Uzun:- "Doğup büyüdüğüm köyde görev

ZONGULDAK (AA) - CEM SÜRMENELİ - Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde rotasyon uygulaması kapsamında 24 yıldır hizmet verdiği köyünden atanacak imam Adem Uzun, yerine gelecek din görevlisi için lojman yapılmasına öncü oldu.

Doğup büyüdüğü Bektaşlı köyündeki Merkez Camisi'nde görev yapan Adem Uzun, başka bölgeye tayin olmadan önce, yeni atanacak imam için lojman eksikliğinin giderilmesine yönelik çalışma başlattı.

Köy sakinleri ve cemaatle durumu paylaşan Uzun, hayırseverlerin desteğiyle yaklaşık 1,5 yıl önce temelini attıkları 110 metrekarelik binanın inşaatında köylülerle çalıştı. Uzun ve köylülerin çalışmaları sonucu, inşaat tamamlandı.

Adem Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lojman için gerekli bazı inşaat malzemelerini kaymakamlığın desteğiyle, büyük kısmını ise hayırseverlerin bağışlarıyla temin ettiklerini söyledi.

Köy sakinleriyle binanın inşaatında çalıştığını anlatan Uzun, "Doğup büyüdüğüm köyde görev yaptığım için lojmana ihtiyaç duymadım ancak benden sonra gelecek meslektaşım barınma sorunu yaşayabileceğinden bu işe giriştim. Bu yıl tayinim çıkacak ve köyden ayrılacağım. Gitmeden lojmanın tüm eksiklerini gidereceğiz" diye konuştu.

Lojmanın 2 oda ve 1 salondan oluştuğunu, alt katında toplantı salonunun yer aldığını dile getiren Uzun, binanın dış boyası dışında eksiğinin kalmadığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı