"Yerinde Tarih" projesi

"Yerinde Tarih" projesi

ANKARA (AA) - Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Başkanı Caner Çay ve üyeler, "Yerinde Tarih" projesi kapsamında, Ankara'nın Beypazarı ilçesine gezi düzenledi....

ANKARA (AA) - Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER) Başkanı Caner Çay ve üyeler, "Yerinde Tarih" projesi kapsamında, Ankara'nın Beypazarı ilçesine gezi düzenledi.

Çay, burada yaptığı açıklamada, proje kapsamında 20 üyesiyle başkentin gözde ve tarihi ilçesi Beypazarı'nı gezmeye geldiklerini söyledi.

Türkiye'de 24 ilde derneklerinin faaliyetinin bulunduğunu belirten Çay, "Bu derneklerde 3 bin 500 gönüllü üyemiz var. Ankara Sivil Yaşam Derneği olarak, Ankara'da 300 üyemiz bulunuyor. Derneğimiz, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde 6 farklı kültür sanat, inovasyon ve girişimcilik, gençlik, sağlık, dezavantajlı görevler ve sosyallik gibi birçok alanda çalışmalarda bulunuyor. Derneğimiz BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (Ecosoc), danışmanlık statüsü olan Türkiye'nin ilk ve tek gençlik derneğidir." dedi.

Proje kapsamında, 16-24 yaş arası 20 üye ile Beypazarı'nda tarihi mekanları, Tarihi ve Kültür Evi Müzesi, Yaşayan Müze ve Kent Tarihi Müzesi'ni ziyaret ettiklerini kaydeden Çay, bu geziyle Beypazarı'nı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını da ifade ederek, kendilerine rehberlik yapan Bülent Erdemli'ye teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :