Yerel yönetimlere 6,5 milyar liralık kaynak

Yerel yönetimlere 6,5 milyar liralık kaynak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İLBANK üzerinden yerel yönetimlere yılın ilk 8 aylık döneminde 6 milyar liralık kredi, 500 milyon liralık da hibe tahsis edildi- İLBANK tarafından terör saldırıları ile alt ve üstyapıları ciddi hasar gören Hakkari'nin Yüks

ANKARA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İller Bankası (İLBANK) üzerinden yerel yönetimlere 2016 yılının 8 aylık döneminde 6 milyar liralık kredi ve 500 milyon liralık da hibe tahsis edildiği, şehircilik sektöründe 150 işin tamamlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın ilgili kuruluşu olan İLBANK'ın yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını karşılayacak, şehir yaşamının modernleşmesi ve kolaylaşmasını sağlayacak yatırımlarını artırarak sürdürdüğü ifade edildi.

Bu kapsamda, İLBANK'ın, 2016'nın 8 ayında yerel yönetimlere ihtiyaçları doğrultusunda 6 milyar liralık kredi ve 500 milyon liralık hibe tahsis ettiği, ayrıca altyapı, üstyapı projeleri ve şehircilik sektöründe de 150 işin tamamlandığı aktarıldı.

Açıklamada, altyapı, üstyapı ve şehircilikte yaptığı yatırımlarla yerel yönetimlerin en büyük destekçilerinden olan İLBANK'ın, doğu ve güneydoğu illeri için de kolları sıvadığı kaydedilerek, "Terör saldırıları ile alt ve üstyapıları ciddi hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Hakkari'nin Yüksekova, Şırnak'ın Silopi, Cizre, İdil ve merkez ilçelerine yaklaşık 8 milyon lira kaynak aktardı. Bölgeye aktarılan bütçe ile içme suyu ve kanalizasyon onarımları yapılacak." ifadelerine yer verildi.

İLBANK'ın ayrıca İslam Kalkınma Bankası ile yerel yönetimlerin kent içi ulaşım projelerinin hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 150 milyon liralık kredi anlaşması imzaladığı belirtildi.

- "İLBANK yerel yönetimler için hayati bir öneme sahip"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerel yönetimlerin fiziki hizmetleri gerçekleştirmelerinde, şehir hayatının konforlaşması ve sürdürülebilir bir şehircilik anlayışının hayata geçirilmesinde İLBANK hayati bir öneme sahip." ifadesini kullandı.

İLBANK'ın, belediyelerin de en büyük destekçisi olduğunu belirten Özhaseki, "İller Bankasının yerel yönetimlere sağlamış olduğu kredi ve hibeler sayesinde bugün pek çok şehrimizin alt ve üstyapı sorunları çözülmüştür. Şehirlerin modern ve kimlikli bir görünüme kavuşması, yapısal standartlarının yükseltilmesi gibi hizmetlerin artırılmasında İller Bankamız daha önce olduğu gibi bugün de finansal, teknik ve proje desteklerini artırarak sürdürecektir." bilgisini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :