Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı

Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: - "Bizim potansiyelimiz yüzde 50'lerin üstü, yüzde 60'lar, hatta yüzde 70'lere varacak oy alabiliriz"- "Müthiş işler yapmış bir misyonun temsilcileri olarak bizler daha fazla niye oy almadık diye kendi içimizde b

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, partisinin oy potansiyeline ilişkin, "Bizim potansiyelimiz yüzde 50'lerin üstü, yüzde 60'lar hatta yüzde 70'lere varacak oy alabiliriz" dedi.

AK Parti'nin Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Mersin, Adıyaman, Aksaray, Killis, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat il teşkilatlarını kapsayan "4. Bölge Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı" bir otelde düzenlendi.

Özhaseki, toplantıda yaptığı konuşmada, parti olarak, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, 7 Haziran'daki seçimde AK Parti'nin yüzde 41 oy alarak birinci parti olmasına rağmen, sonuçtan memnun olmadıklarını anlattı.

Özhaseki,  "Bizim dışımızdaki muhalefet aldığı oylardan memnun olabilir. Yüzde 12-13 oy alan parti davul, zurna çalabilir. '50 yıllık davayız' diye hala yüzde 15'lerde muhalefette kalmaya devam eden partiler çok sevinebilirler. Ana muhalefet partisinin oyu gerilediği halde bunda mutlu olabilir, bizi ilgilendirmiyor. Batılı gözüyle bakıldığı zaman  3 kere üst üste iktidara tek başına gelmiş, arkasından da  dördüncü seçimlerde  yüzde 41 oy almış bir parti rekor kırmış denilebilir. Bununla da çok mutlu olunabilir ama biz öyle bakmıyoruz" diye konuştu.

- "Biz yüzde 50, yüzde 60 değiliz diye uzun uzun tartıştık"

1 Kasım'da AK Parti'nin tek başına iktidara gelecek potansiyeli olduğuna işaret eden Özhaseki, bunu gerçekleştirmek için de yoğun şekilde çalıştıklarını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim potansiyelimiz yüzde 50'lerin üstü, yüzde 60'lar, hatta yüzde 70'lere varacak oy alabiliriz. İktidar olduğumuz dönemde çok iyi işler yaptık. Bunun hiç kimseyle iddialaşmadan söyleyebiliriz. Hiç kimse karşımıza çıkıp da 'Cumhuriyet tarihinin şu hükümetleri sizden daha iyiydi' diyemezler veya 'Türkiye'nin yapısal sorunlarına çözüm olan şöyle hükumetler vardı, siz yapmadınız' diyemezler. Müthiş işler yapmış bir misyonun temsilcileri olarak bizler daha fazla niye oy almadık diye kendi içimizde bol bol hesap yapıyoruz. Yaptığımız toplantılarda niye biz yüzde 50, yüzde 60 değiliz diye uzun uzun tartıştık."

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Taner Yıldız ise HDP'yi seçim beyannamesindeki Terörle Mücadele Kanunu'nun kaldırılmasına yönelik talebi nedeniyle eleştirdi.

HDP'nin vatandaşın zekası ile dalga geçtiğini belirten Yıldız, bu partinin 1 Kasım seçimlerinde alacağı cevabın şimdiden belli olduğunu kaydetti.

Taner Yıldız, "HDP Eş Genel Başkanı diyor ki 'Elektrik üretimi bizim bölgemizde olduğu için elektrik paraları bizim hakkımızdır.' Sanki o bölgeye fındık ve yemiş gümrükle geliyormuşcasına. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar Türkiye'nin her tarafı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan 78 milyonun hepsine aittir, her birimize aittir. Bir bölgeyi bölmeye çalışmak, onu ayrıştırmak ve onu ayrı noktaya koymak kesinlikle bizlere yakışmaz. Hem geçmişimize hem de geleceğimize hakaret demektir" diye konuştu.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından, basına kapalı devam etti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı