Yerel basının sorunları için  Ankara’ya çıkarma

Yerel basının sorunları için Ankara’ya çıkarma

Anadolu basınının sorunlarına çözüm aramak adına Ankara’ya çıkarma yapan Konya basını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AK Parti Konya Milletvekilleriyle bir araya geldi

Konya basınının temsilcilerinden oluşan bir heyet Ankara’ya çıkarma yaptı. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, Yeni Meram Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömer Sarıkulak, Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Konya’nın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celaleddin Boyalı, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen,  Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Kavaf, Anadolu’da Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar, Yeni Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Lokman Koyuncuoğlu, Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke, Yeni Konya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Özkan, Konya Postası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Zekeriya Sağlık, Kon TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, KTV Genel Müdürü Mehmet Yaşa’nın bulunduğu heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la bir araya gelerek, yerel basının sorunlarını Bakan Kurum’a aktardı, sorunların çözümü için Bakan Kurum’dan destek istendi.

konya-marka--(1).jpeg

KONYA BASININA TEŞEKKÜR

Bakanlık sosyal tesislerinde gerçekleşen toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya basınının kendisine yapmış olduğu ziyaretten memnun olduğunu söyledi. Konya basınının milli, manevi noktalarda gösterdiği hassasiyetten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Bakan Kurum, “Konya’da 12 Gazete, 18 radyo, 4 televizyon kanalımız var. Benim sizlerden de istirhamım şudur; doğruları yansıtmak. Haberciliğin gereği de budur diye düşünüyorum, halkı doğru bilinçlendirmek lazım. Biz Konyalı hemşerilerimizin, Konya basınının bu duruşu her zaman sergilediğini düşünüyoruz. O yüzden sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

img_6785.jpg

KONYA’NIN SORUNLARINI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ

Bakan Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğu günden buyana bir Konyalı olarak Konya’ya her zaman destek verdiğini söyledi. Bu kapsamda Konya yatırımlarını ve sorunlarını yakından takip ettiğinin altını çizen Bakan Kurum, şunları kaydetti, “Konya’ya 14 kez gelme fırsatı buldum. Bilhassa 31 Mart seçimlerinde hemen hemen bütün ilçelere gitmeye gayret gösterdik. Ama tüm belediye başkanlarımızla biraraya gelmek suretiyle bakanlığımızla ilgili sorunlarını, taleplerini dinledik. Onların sorunlarını giderecek adımlar atmaya gayret gösteriyoruz. Konya 31 Mart seçimlerinde yüzde 71 oy vererek yerel seçimlerde Cumhurbaşkanımıza olan vefasını, samimiyetini, sadakatini yine gösterdi.  Bu da memleketim ve benim adıma sevindirici bir durum. Bu anlamda Cumhur İttifakı’nın büyük destekçisi oldu. Buradan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bir Konyalı olarak Konya’nın sorunlarını çözmek de bize düşüyor. Konya her zaman vefalı bir şehir oldu. Yıllardır o vefasını siyasette gösterdi. Hem milli mücadele döneminde hem milli mücadele sonrasında bu böyledir. Bu vefa hizmet etmeyi hakkediyor. Biz de bir bakan olarak, bir hemşehri olarak hizmet etmek zorundayız. Hem tarihi hem de milli manevi değerleri ile birlikte Konya ayrıcalıklı bir şehir. Hz. Mevlana’nın şehri, Konevi’nin şehri, Selçuklu’ya başşehirlik yapmış bir şehir. Bu anlamda yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde yapmak durumundayız.”

konya-marka--(2).jpeg

“MARKA ŞEHİR KONYA” VURGUSU

Konya’ya birçok kalıcı eser yapmaya gayret gösterdiklerini dile getiren Bakan Kurum, yatırımları rakamlarla açıkladı. “Konya’ya bugüne kadar 51 milyar TL yatırım gerçekleştirildi. Bunun 12 milyar TL’si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu hizmetler. Şuan devam eden 1 Milyar TL’lik yatırımımız var” diyen Bakan Kurum, 2023’e giden süreçte Konya’nın “Marka şehir” dediğimiz statüye gelecek adımları atmasını istiyoruz ve kararlılıkla bu adımları atıyoruz. Belediye başkanlarımızdan da bu çizginin dışına çıkmasını istemiyoruz. Onlarla da uyum içinde çalışıyoruz. Bu anlamda inşallah 2023’e kadar yatırımların biri bitmeden biri başlasın istiyoruz. Bizim özümüzü, kültürümüzü, mimariyi yansıtacak projeler yürütme gayretindeyiz.”

ANADOLU BASININ SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Konya basını adına konuşan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir de, Bakan Kurum’a Anadolu basının milli bir basın olduğunu ve hayatiyetini devam ettirmesinin önemine değindi. Bunun için Anadolu basının sorunlarının çözüm beklediğini anlatan Özdemir, şunları kaydetti, “Geçen yıl itibariyle dövizdeki dalgalanma ve ekonomideki bazı sıkıntılarla birlikte yerel basınımız zor bir sürece girdi. Bu süreçte gazetelerimizin ayakta kalabilmesi için bazı çalışmalar yapmaya gayret ettik. Konya yerel basın adına güçlü bir şehirdir. Gazetelerimizin yanı sıra Konya televizyonculukta da güçlü bir şehirdir. İki tane uyduda yayın yapan televizyonumuz var. Bizler gazeteler ve televizyonlar olarak maalesef son dönemlerde sosyal medyanın, internet medyasının hayata girmesiyle birlikte geriler duruma düşmüş görünüyoruz. Bu anlamda özellikle bürokrasi kesiminde de ciddi bir yanlış algılama var. Artık önümüzdeki dönemin dijital yayına geçiş gibi görülerek şimdiden gazete ve televizyonların sorunlarının çözümü noktasında bir şaşı bakış oluştu. Biz yerel basın olarak bunlara hep hazırlıklı olduk. 2011 yılında gazetelerimiz altyapı olarak internet medyasına hazırlıklarını tamamladılar. Televizyonlarımız da her zaman teknolojiyi takip eden, ayak uyduran yayın kuruluşlarımız oldular. Bunlar ortadayken, yazılı basının bir geleceği yok gibi, yazılı basının sorunlarını çözmemek doğru değil diye düşünüyoruz. İnternet ortamında bir yasa olmadığı için vahşi bir alan. Bizler yerel gazetelerimiz ve televizyonlarımızla ilgili sizlerden destek bekliyoruz. 15 Temmuz sonrasında ihale ilanlarında ciddi düşüler yaşadık. 15 Temmuz sonrasında devletimiz haklı olarak ihalelerin doğru yere gitmesi için doğrudan alımla ilgili bir talimat verilmişti. Ama bu alışkanlık haline getirildi. Bürokrasi illerde gazetelere ilan vermek yerine doğrudan alım gerçekleştirerek gazetelerin gelirlerinde düşüşe neden oluyorlar. Bu sıkıntıların çözümü için sizlerden destek bekliyoruz.” Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Anadolu basının sorunlarına ilişkin bir dosya sundu. Görüşmenin ardından Başkan Özdemir, Bakan Kurum’a tablo hediye etti. 

konya-marka-olacak-(1).jpeg

konya-marka-olacak-(9).jpeg