"Yer altındaki Pamukkale"ye ilgi artıyor

"Yer altındaki Pamukkale"ye ilgi artıyor

Denizli'de "Yer altındaki gizli Pamukkale" olarak anılan, doğa harikası traverten, sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken Kaklık Mağarası'na yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor - Honaz Belediye Başkanı Devecioğlu: - "Pamukkale'miz ne i

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'yi andıran, traverten, sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken Kaklık Mağarası'na yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye'de turistlerin en çok ziyaret ettiği 5 il arasında yer alan Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'ndeki "Kaklık Mağarası", yörede "Kokarhamam Pınarı" olarak bilinen termal suyun oluşturduğu basamaklı beyaz travertenleriyle dikkati çekiyor ve bu özelliği nedeniyle "yer altındaki Pamukkale" olarak da anılıyor.

Mağara, çöküntü obruğundan akan şelalenin basamaklar halindeki travertenlerle oluşturduğu hoş görüntülerin yanı sıra sarkıt ve dikitleriyle dünyada eşine az rastlanan doğal güzelliğe sahip.

Kuzeydoğu-güneybatı yönünde 40 metre, kuzeybatı-güneydoğu yönünde 65 metre uzunluğundaki mağaranın tavan yüksekliği ise 2 ile 5 metre arasında değişiyor.

Ziyaretçiler, bazı cilt hastalıklarına iyi gelen berrak, renksiz ve kükürt kokulu termal sudan, mağaranın yakınındaki yüzme havuza girerek yararlanıyor.

- "Turizm açısından çok önemli bir merkez"

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, beyaz travertenleriyle dünyada eşi benzeri bulunmayan Pamukkale ile yakınındaki Kaklık Mağarası'nın bölge ve ülke için önemli olduğunu belirtti.

Mağaranın 2002'de turizme açıldığını dile getiren Devecioğlu, şunları söyledi:

"Kaklık Mağarası'nın en büyük önemi, Pamukkale'nin yeraltındaki hali. Pamukkale'miz ne ise Kaklık Mağaramız da yer altında bir Pamukkale, travertenler aynı şekilde. Burada termal su var. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu olan bu su, bazı cilt hastalıklarına iyi geliyor. Turizm için çok önemli, sağlık için çok önemli bir merkez. Denizli'yi ziyaret edenlerin mutlaka Kaklık Mağarasını da ziyaret etmelerini öneriyorum. Mağaramızın hemen yanında ziyaretçilerin yararlanabildiği termal havuzlarımız yer alıyor, ayrıca sosyal tesisler ve piknik alanları var."

Kaklık Mağarası'nın turizm açısından önemli bir merkez olduğuna işaret eden Devecioğlu, mağaranın 12 ay ziyaret edilebileceğini belirtti. Devecioğlu, "Mağaramız, yabancı turistlerin, tur şirketlerinin ilgi gösterdiği bir yer. Yıllık ortalama 200 bine yakın turist ziyaret ediyor. Ziyaretçi sayısı her yıl artıyor. Daha çok tanıtmak ve daha çok ziyaretçi gelmesini sağlamak için çalışma yapıyoruz." dedi.

- "Bu güzellikleri herkes görmeli"

Mağarayı ziyaret edenlerden Mustafa Özlüer, Güney ilçesinden bölgeyi gezmeye geldiğini belirterek "Mağaraya ilk defa geliyorum. Görülesi bir yer. Çok güzel, sağlık yönünden faydalı bir mağara. Doğa harikası bir yer." diye konuştu.

Ayşe Aykut da mağaraya ilk defa geldiklerini ifade ederek "Çok güzel, doğa harikası bir yer. Astım hastalığına iyi geldiğini duyduk, ben memnun kaldım, çok güzel bir yer. Herkesin bu güzellikleri görmesini isteriz." dedi.

İran'dan geldiğini söyleyen Kemal Shahan ise "Kaklık Mağarası çok güzel, burayı çok beğendim. Herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Görülmeye değer bir mekan." görüşünü aktardı.

Engin Erkan da Denizli'de oturduğunu belirterek "20 yıldır buradayım ama ilk defa buraya gelip böyle bir güzelliğe şahit oldum. Bu Allah vergisini herkesin gelip görmesini tavsiye ederim." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :