Yeniyer Belediyesi beldeyi festivalle tanıtacak

Yeniyer Belediyesi beldeyi festivalle tanıtacak

YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı Yeniyer Belediyesi, 3. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.Yeniyer Belediye Başkanı...

YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı Yeniyer Belediyesi, 3. Hapis Boğazı Hitit Heykel Atölyesi Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.

Yeniyer Belediye Başkanı Osman Yılmaz AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin çok önemli bir tarihi geçmişi loduğunu, bunu da düzenledikleri festivallerle tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, beldede yapılan ön araştırmalarda Hititler döneminde heykel atölyesi olarak kullanıldığı belirlenen bölgede bulunan eserlerin kurulacak olan "Açık Hava Tarihi ve Kültür Park Müzesi"nde sergileneceğini anlattı.

Karakız Mahallesi, Kazankaya, Armutlu ve Hapis Boğazı bölgelerinin birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edildiğini vurgulayan Yılmaz, "Beldemizde sadece aslan heykelleri değil, yaklaşık 1,5 kilometrekarelik alanda kabartma heykellere ve mimari eser kalıntılarına rastlanıyor. Bu eserleri bulunduğu yerlerde koruyarak turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimiz 26 Ağustos Cumartesi başlayıp pazartesi sona erecek. Protokolün de katılacağı eğlence ve kültür ağırlıklı programımız ise 27 Ağustos Pazar saat 12.00 de başlayıp, akşama kadar sürecek. Ben tüm halkımızı davet ediyorum." dedi.

Yılmaz ayrıca festivale sanatçı olarak Murat Balaban, Mustafa Akkuş, Nuray Aksoy ve Sevil Katran'ın da katılacağını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :