Yenimahalle'den MS hastalarına yoga eğitimi

Yenimahalle'den MS hastalarına yoga eğitimi

Yenimahalle Belediyesince, MS hastası vatandaşlara yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik yoga eğitimi veriliyor

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesince, Multipl Skleroz (MS) hastası vatandaşlara yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik yoga eğitimi veriliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen aydan itibaren Yenimahalle Belediyesi Aydın Onur Spor Merkezinde MS hastası vatandaşlar, özel yoga eğitimi alıyor. Böylece, MS hastaları hem yoga ile tedavilerine yardımcı oluyor hem de doğru nefes tekniklerini öğrenerek, oksijeni rahat ve en kolay şekilde kullanabiliyor.

Yoganın MS hastalığı tedavisine yardımcı olmada önemli bir rol üstlendiğini belirten Yoga Eğitmeni İlkay Tosun, bu hastalığın kişinin bağışıklık sisteminin bozulması sonucu ortaya çıkan bir merkezi sinir sistemine bağlı olduğunu ifade etti.

MS'in hastaları psikolojik olarak etkileyen bir yönü olduğuna dikkati çeken Tosun, "MS hastası olup yoga eğitimi almak isteyen vatandaşlar, spor salonumuzu arayarak tedavilerine yardımcı olacak bu çalışmalara katılabilirler." bilgisini verdi.

Belediyenin verdiği yoga eğitiminden yararlanan MS hastası Gülşen Işık da, "Tamamen ücretsiz bir hizmet, aynı zamanda belediyenin servis araçlarıyla ücretsiz bir şekilde evlerimizden alınıyoruz." ifadesini kullandı. Işık, yoga eğitimi sayesinde kendisini çok dinç hissettiğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :