"Yeniçeriler" Akçay'ı mutlu etti

"Yeniçeriler" Akçay'ı mutlu etti

Osmanlıspor Teknik Direktörü Akçay:"Dürüst olmak gerekirse takımımız, ilk üç haftayı düşündüğümüzden daha iyi performans göstererek geçti. Bu da bize gelecek müsabakalarla ilgili öz güven verdi"- "Oyuncularımız art arda farklı zamanlarda geldi. Tam anlamı

ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Spor Toto Süper Lig'in ilk üç haftasında düşündüklerinden çok daha iyi performans sergilediklerini söyledi.

Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç haftada topladıkları 5 puan ve oyunun, sezonun sonraki bölümü için takıma öz güven kazandırdığını ifade etti.

İyi durumda gözüktüklerini vurgulayan Akçay, "Dürüst olmak gerekirse takımımız, ilk üç haftayı düşündüğümüzden daha iyi performans göstererek geçti. Ancak hem fiziksel hem de taktiksel açıdan biraz daha yol alabiliriz. Çünkü veriler, biraz daha potansiyelimiz olduğunu gösteriyor. Bunu biraz daha geliştirdiğimiz takdirde daha farklı görüntüye bürünebiliriz" diye konuştu.

Akçay, yeni bir takım olduklarına dikkati çekerek, esas performanslarını 6. hafta sonunda sergileyeceklerinin altını çizdi.

Takım olma yolunda zamana ihtiyaç duyduklarını anlatan Akçay, "Bu arada ne kadar puan kazanırsak, takımımızın avantajına demiştik. Yine aynı şeyi düşünüyoruz. Oyuncularımız art arda farklı zamanlarda geldi. Tam anlamıyla 6. hafta sonunda hazır olmayı planlıyoruz. Takımımızın, 6. hafta sonunda değerlendirilmesini daha uygun görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Takımımıza güç katacaklar"

 

Mustafa Reşit Akçay, takıma yeni katılan isimlerden de memnun olduğunu dile getirdi. Transferin ciddi ve riskli bir iş olduğuna işaret eden Akçay, şöyle devam etti:

"Transfer ettiğiniz oyuncuların yüzde 60'ından memnunsanız, başarılısınız demektir. Gelinen noktada şu anki sonuçlar verimli. Önemli olan yıl sonuna kadar aynı düzeyde devam etmesidir. Ara transfer dönemi de var. Bu döneme kadar da hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Eğer bir sıkıntı olursa ara dönemde de yeni hamleler yapılabilir."

Akçay, mor-sarılı ekibe son katılan isim Uğur Demirok ve geçen sezondan kalan cezasını Medicana Sivasspor maçıyla tamamlayan Webo ile ilgili de "Kendilerini Süper Lig'de ispat etmiş, kariyerleri yüksek seviyede oyuncular. Her ikisinin de takıma büyük güç katacaklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Alttaki takımları yukarı çekecekler"

 

Akçay, Süper Lig'in zorlu geçeceğini, çok mücadeleci bir sezonun yaşanacağını belirtti.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un form grafiklerini artırmalarının, diğer takımlara olumlu yansıyacağını düşündüğünü kaydeden Akçay, şöyle konuştu:

"Kalitenin yükseleceğini düşünüyorum. Bu takımların performansı yükseldikçe, alttakileri de yukarı çekecektir. Diğer takımlar, daha fazla mücadele etmek zorunda kalacak. Ancak her şeye rağmen dört büyüklerle diğer takımlar arasındaki çizgi olacak. Sonuçta kaliteyi belirleyen yüksek seviyedeki oyunculardır. Ayrım çok fazla kapanmayacak."

 

- Sivasspor maçındaki olaylar 

 

Mustafa Reşit Akçay, Medicana Sivasspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçta çıkan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Profesyonel hakemlikle ilgili yeni bir yapılanmaya girmiş müesseseyi yargılamayı doğru bulmadığını dile getiren Akçay, "Bu müsabakadaki yaşananları futbolun içinde görülebilecek olaylar olarak değerlendiriyorum. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

"Futbolun yapı taşlarıyız. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız" ifadesini kullanan Akçay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hakem, antrenör, futbolcu, seyirci, yönetici ve basın... Sonuçta hepimiz ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Hepimizin birbirimize ihtiyacı var. Dolayısıyla, tekrar 'hepimize geçmiş olsun' diyorum. Önümüze bakmak ve müesseselerin birbirine saygısının devam etmesinden yanayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı