Yeni Zelanda Savunma Bakanı Brownlee, Mısır'da

Yeni Zelanda Savunma Bakanı Brownlee, Mısır'da

Brownlee, Mısırlı mevkidaşı Subhi ile görüştü

KAHİRE (AA) - Yeni Zelanda Savunma Bakanı Gerry Brownlee, Mısırlı mevkidaşı Sıdki Subhi ile başkent Kahire'de bir araya geldi.

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Subhi'nin, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Mısır'a gelen mevkidaşı Brownlee ile Savunma Bakanlığı binasında görüştüğünü belirtti.

Semir, ikilinin görüşmesinde, Mısır ile İsrail arasında 1979'da imzalanan Camp David Anlaşması gereğince Sina Yarımadası'nda görev yapan Çok Uluslu Gücün faaliyetleri ve Mısır silahlı kuvvetlerinin, bu gücün görevini emniyetli bir ortamda yürütebilmesi için oynadığı rolün ele alındığını ifade etti. Görüşmede ayrıca, iki ülke arasında askeri ve güvenlik alanlarında işbirliği konusunun masaya yatırıldığı kaydedildi.

Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren Çok Uluslu Güç, ABD, Fransa, Avustralya, Kanada ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 12 devletten oluşuyor. Mısır ve İsrail arasında imzalanan 1979 tarihli Camp David Anlaşması'ndan sonra iki ülke, aralarındaki sınırı gözetleyecek uluslararası bir güç oluşturulmasını kabul etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :