Yeni Zelanda, Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı

Yeni Zelanda, Kuzey Kore'nin füze denemesini kınadı

Dışişleri Bakanı Peters, Kuzey Kore'nin son balistik füze denemesini kınadıklarını açıkladı

MELBOURNE (AA) - Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınayan Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Bu füze testleri derin hayal kırıklığı yaratıyor." ifadesini kullandı.

Peters, bakanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, Kuzey Kore'nin son balistik füze denemesini kınadıklarını duyurdu.

Kuzey Kore'nin füze denemeleri ile Birleşmiş Milletlerin (BM) aldığı yaptırım kararlarını ihlal ettiğini vurgulayan Bakan Peters, "Bu füze testleri derin hayal kırıklığı yaratıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yeni Zelanda'nın Kuzey Kore'nin elindeki nükleer ve balistik silahların yok edilmesi için yürütülen ikna çabalarına desteğinin süreceğini aktaran Peters, şunları kaydetti:

"BM yaptırımlarını tam olarak uygulamak dahil olmak üzere, görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Yeni Zelanda, küresel güvenliğe yönelik bu tehdide karşı diplomatik bir çözümü destekliyor. Bütün taraflar bunu nasıl başarılabileceğini düşünmeye devam etmelidirler."

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi daha yaptığını açıklamıştı. Daha sonra Güney Kore haber ajansı Yonhap, Kore Genelkurmay Başkanlığına dayandırdığı haberinde Kuzey Kore'nin 75 gün aradan sonra füze denemesini Pyongyang'ın kuzeyinde gerçekleştirdiğini, "tanımlanamayan balistik füzenin" Doğu Denizi'nin Pyongyang açıklarına düştüğünü bildirmişti.

Kuzey Kore en son denemeyi 15 Eylül'de orta ölçekli balistik füze fırlatarak yapmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :