Yeni yasama yılından beklentilerini anlattılar

Yeni yasama yılından beklentilerini anlattılar

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu:

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, toplumun siyasetçilere güven duyabilmesi için yolsuzluk iddialarının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "TBMM de bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarının, 2015 seçimlerinden önce  muhakkak sonuçlanması gerekir" dedi.

Halaçoğlu, yarın başlayacak yeni yasama yılı öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

En büyük dileklerinin TBMM'nin, kendisine yakışır şekilde, Türk milletinin, Türkiye'nin yararına yasalar yapması olduğunu anlatan Halaçoğlu, önlerinde kritik sorunların bulunduğunu dile getirerek, terör olayları, ülkeler arasında çatışmalar, IŞİD, Suriye ve Irak'taki kargaşaya işaret etti. Halaçoğlu, bütün bunların Türkiye'ye etkilerinin bulunduğunu belirterek, Hükümet tarafından gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti. 

Doların ani yükselişi de gözönünde bulundurulduğunda, büyük sıkıntı ve yeni bir krizin ortaya çıkabileceğini, bunlarla ilgili de önlem alınması gerektiğini söyleyen Halaçoğlu, HSYK seçimlerine de dikkati çekerek, siyasi müdahale olmadan, yargı mensuplarının özgür iradeleriyle en üst kurulun oluşturulmasının sağlanmasını istedi.

- "En güzel hizmeti verecekler temsil edilsin" - 

TBMM'de son yasama yılı olduğunu anımsatan Halaçoğlu, Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye'nin geleceği açısından en güzel hizmeti vereceklerin Meclis'te milleti temsil etmesini temenni etti.

Halaçoğlu, "Siyasi otoritelerin, bir takım kamuoyuna da yansıyan yolsuzluk gibi şaibelerin ortadan kaldırılması ve aklanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü temiz siyaset bu türden iddiaların aklanmasıyla ortaya çıkar. Dolayısıyla toplumun da siyasetçilere güven duyabilmesi için öncelikle bu tür iddiaların, şaibelerin ortadan kaldırılması gerekir. TBMM de bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Tezkerelerin, ciddi şekilde incelenip, Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarının, 2015 seçimlerinden önce  muhakkak sonuçlanması gerekir" diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarının 24. Dönem'de heba olup olmadığına ilişkin Halaçoğlu, heba olduğunun düşünülemeyeceğini vurguladı. Halaçoğlu, anayasa yapmanın kolay olmadığını dile getirerek, diğer ülkelerin anayasalarını örnek alarak yapma lüksüne sahip olmadıklarını kaydetti. 

Halaçoğlu, anayasanın insan haklarına, hukuka aykırı olmaması gerektiğini dile getirdi.  

- "Her biri farklı yönetim sergiliyor" -

Meclis'te geçen yasama yıllarında yaşanan kavgaların anımsatılması üzerine Halaçoğlu, iktidarın tüzüğe uygun hareket etmediğini ya da Meclis Başkanvekillerinin farklı yönetim sergilediklerini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Torba Yasa uygulaması deniliyor, tüzükte böyle bir şey yok. Meclis Başkanı bile bunun tüzüğe uygun olmadığını söylemesine rağmen iktidar bunu getiriyor. Muhalefet de haklı olarak, tüzüğe uyulmayacaksa niye tüzük var diyor. Tüzüğe uymayan iktidar, bu çatışmaların temel nedenini oluşturuyor. Bu tür davranışların ortadan kalkması, tüzüğe uyulması lazım. Yasa, uygulayanlarla değer kazanır. Demokrasiye gerçekten inanıyorsak, hukuka saygı göstermeliyiz, çıkarılan yasalara uymak zorundayız. 'Ben iktidarım uymuyorum' dediğinizde o çatışmaların önüne geçmeniz mümkün değil. En büyük dileğimiz, Hükümet'in ülke, millet yararına yasalar çıkarması, hukuka saygılı olması ve Meclis'in Türk milletine yakışır bir seviyede görevine yerine getirmesidir. İktidar Meclis'e yasalar getiriyor, kısa sürede tekrar değiştiriyor. Devlet yönetimi yaz boz tahtası haline getiriliyor. Böyle bir anlayış, iktidar olmaz. Çıkarılacak yasaların çok iyi gözden geçirilmesi, komisyonlarda muhalefetin önerge ve görüşlerine itibar edilmesi, hükümeti bir takım yanlışlardan kurtarır. Bunlar yapılmadığı için de sürekli olarak Meclis gereksiz yere zaman harcıyor. "

 

Kaynak:Haber Kaynağı