Yeni yasama yılından beklentiler

Yeni yasama yılından beklentiler

CHP Grup Başkanvekili Altay:- "Türkiye'nin önünde çok önemli sorunlar var. Bu sorunlar muhalefetle iş birliği yapılmadan çözülemez. Bu bakımdan iktidarın olaylara daha yapıcı, daha anlayışlı, daha makul, empati yaparak bakması en büyük beklentimiz"

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Türkiye'nin önünde çok önemli sorunlar olduğunu, bu sorunların muhalefetle iş birliği yapılmadan çözülemeyeceğini belirterek, bu bakımdan iktidarın yeni yasama yılında olaylara daha yapıcı, anlayışlı, makul ve empati yaparak bakması gerektiğini söyledi.

Altay, AA muhabirinin yarın başlayacak 26. Dönem ikinci yasama yılına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yeni yasama yılının ülkeye ve parlamenter sisteme hayırlı olması dileğinde bulunan Altay, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin ve Türk milletinin tarihi bir sınav verdiğine işaret etti.

Bu vesile ile gelişen siyasetteki ılımlı ve olumlu iklimin devamında Türkiye'nin menfaatleri bakımından fayda olduğunu belirten Altay, şunları kaydetti:

"Ancak üzülerek görüyorum ki iktidar partisi, 14 Temmuz ayarlarına geri dönüyor izlenimi ediniyoruz. Siyasette, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor koşullarda en çok ihtiyaç duyulan şey karşılıklı anlayış, hoşgörü ve iyi niyet. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey bu. Türkiye'nin önünde çok önemli sorunlar var, başta terör, işsizlik, Suriye, Irak konuları gibi. İktidar partisi parlamentoda yeterli çoğunluğa sahip olmakla birlikte, bu sorunlar muhalefetle iş birliği yapılmadan çözülemez. Bu bakımdan iktidarın olaylara daha yapıcı, daha anlayışlı, daha makul, empati yaparak bakması en büyük beklentimiz."

Anamuhalefet partisi olarak bundan sonraki süreçte de gördükleri yanlışları, eksikleri söylemeyi sürdüreceklerini, iktidara uyarılarda bulunacaklarını dile getiren Altay, "Türkiye'nin, vatandaşlarımızın menfaatine atılan her türlü adıma da samimi katkıda bulunacağız." dedi.

Sorunların çözümünde uzlaşı ve iş birliğinin öneminin altını çizen Altay, "15 Temmuz sonrası oluşan iş ve güç birliği anlayışının bozulmaması konusunda bütün sorumluluk iktidar partisine düşmekte. Umarım ve dilerim, 26. Dönem'in ikinci yasama yılı başarılı, verimli ve hayırlı geçer." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :