Yeni Yargı Reformu Stratejisi

Yeni Yargı Reformu Stratejisi

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Tutar:

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi" çerçevesinde açıklanan adımları "çok olumlu bulduklarını" belirterek, "Hukuki işlemleri güvence altına alarak birçok konunun yargıya yansımasını önleyen noterlerin, çekişmesiz yargı işlemlerini üstlenmeleriyle yargı sisteminin üzerindeki iş yükü azaltılacak, ihtilafların doğmadan önlenmesi sağlanacaktır" görüşünü savundu. 

Tutar, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "Yeni Yargı Reformu Stratejisi" konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Strateji çerçevesinde açıklanan adımları "çok olumlu bulduklarını" belirten Tutar, "Hukuki işlemleri güvence altına alarak birçok konunun yargıya yansımasını önleyen noterlerin çekişmesiz yargı işlemlerini üstlenmeleri ile yargı sisteminin üzerindeki iş yükü azaltılacak, ihtilafların doğmadan önlenmesi sağlanacaktır" ifadesini kullandı.

Açıklanan programla gayrimenkul alım-satım sözleşmelerinde noterliklerin rol üstlenmesinin öngörüldüğünü anımsatan Tutar, "Gayrimenkule ilişkin alım-satım dahil sözleşmelerin, yargının bir unsuru olan ve ihtilafları doğmadan önleme noktasında rol üstlenen noterler tarafından gerçekleştirilmesi son derece önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Tutar, gayrimenkul alım-satım işlemlerinin noterlerde yapılmasının hukuki güvence, ülke ekonomisi ve dünya ile entegrasyon açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı