"Yeni Türkiye'de Genç Bakışlar" çalıştayı

"Yeni Türkiye'de Genç Bakışlar" çalıştayı

AK Parti Çorum Milletvekili Ceritoğlu: - "İnsanlar aklını, fikrini ve enerjisini kullanamadığı zaman terör doğuyor"

ANKARA (AA) - Yaşama Değer Derneğinin düzenlediği "Yeni Türkiye'de Genç Bakışlar" çalıştayı, Gölbaşı'nda gerçekleştirildi.

TEİAŞ Gölbaşı Sosyal Tesisleri lokalinde gerçekleştirilen çalıştayda konuşan dernek başkanı Büşra Koru Uzkurt, "Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürüttüğümüz projemizin temel amacı, değişen ve gelişen ülkemizde etnik kökeni, inancı, görüşleri ayırt edilmeksizin bütün gençlerin ülkemiz hakkında fikirlerini almaktı. Yola bununla başladık. Gençlerimiz, ülkemizin hazinesidir. Gençlerimizin, ülkemizin her alanında söz sahibi olması bizim için çok kıymetli olur" ifadesini kullandı. 

AK Parti Çorum Milletvekili İlksen Ceritoğlu da fikri olan gençler ve insanların bir şeyler üretebileceğini kaydederek, "Ama fikrin kaynağı bilim ve eğitimdir. AK Parti hükümeti olarak üniversitelerin açılmasının hızlandırılması, desteklerin verilmesi ve yapılanmanın güçlenmesi bu merkezdeydi. Eğitimsiz kimse kalmasın herkes eğitime en ucuz şekilde ulaşsın. Biz bunun iyi bir politika olduğuna inanıyoruz.  Eğitimsiz insanların yaşadığı bölgelerde terör doğuyor. İnsanlar aklını, fikrini ve enerjisini kullanamadığı zaman terör doğuyor. Bu yüzden eğitim ve fikir bizim için çok önemlidir" ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu da iş gücü piyasasına her sene 800 bin kişinin girdiğini dile getirerek, "Bunun büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu görüyoruz. Bu anlamda fırsat penceresi olarak gördüğümüzün gençlerimize, doğru politikalar uygulanmadığı takdirde bir tehdide dönüşme riskiyle Türkiye her zaman karşı karşıya. Bu anlamda yapılacak politikaların, geleceğe dair perspektiflerin mutlaka gençlerle birlikte ve genç bakış açısı ile ele alınması, bütün ayakların sağlıklı bir şekilde oturtulması lazım" şeklinde konuştu.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de gelişen teknolojinin önemine işaret ederek, "Sosyal medya siz doğduğunuzda kendinizi gördüğünüz, öğrendiğiniz ilk şey. Ama benim çocukluğumda, telefon bağlanması için on beş sene bekliyordunuz. İletişim teknolojileri, medya teknolojileri aslında gençlerle çok entegre olabilecek bir alan. Çünkü çok devinim ve hızlı gelişme var" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı