"Yeni Türkiye ve Gençlik"

"Yeni Türkiye ve Gençlik"

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:- "(28 Şubat süreci) Bugün bizler bu zihniyetle mücadele ediyoruz. 15 yılda bu zihniyetin geri götürülmesi ve bitirilmesi noktasında ciddi mesafe aldığımıza inanıyorum"- "Bugün dünyada birçok ülkede insanlar Rece

RİZE (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, 28 Şubat sürecine ilişkin, "Bugün bizler bu zihniyetle mücadele ediyoruz. 15 yılda bu zihniyetin geri götürülmesi ve bitirilmesi noktasında ciddi mesafe aldığımıza inanıyorum." dedi.

Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye ve Gençlik" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, "yeni Türkiye" dedikleri güçlü, büyük, iddialı, bölgesinde söz söyleyebilen, dünya dengelerine etki edebilen ve dünyada süregiden haksızlıkları giderme noktasında zulümleri sonlandırmak, çatışma bölgelerine barış götürebilmek için etki edebilen bir Türkiye hayali için çalıştıklarını belirtti.

Bilal Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaparken kesinlikle değerlerimize küfrederek, inançlarımızdan uzaklaşarak, geçmişimiz reddederek veya bütün ecdadımızın birikimini görmezden gelerek, sosyal hayatımızı ve aile kurumumuzu paramparça ederek değil. Bunun böyle olmaması gerektiğini ve olmayacağını iddia ederek bu gayretlere soyunuyoruz. 200 yılı aşkın Batılaşma dediğimiz, bu toprakları etkisi altına alan taarruz veya rüzgar bizi ne bilim, fende, teknolojide ileriye götürdü ne de 'muasır medeniyetler seviyesine çıkalım' derken sadece bunların şekli unsurlarını kopyalamakla yetinmek durumunda kaldık."

Erdoğan, Türkiye'de son 15 yıldır iktidarda olan, inançlarıyla ve halkıyla barışık, alnı secdeye giden, değerlerine bağlı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kadroların dünyada en büyük projeleri hayata geçirdiğini belirterek "Bölgesinde Türkiye'yi uzun zamandır söz sahibi yaparken ve 'ABD ve Avrupa ne demiş?' bakmaksızın 'Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz' diyerek sınırın ötesinde çok ciddi askeri operasyonlara girişti. 'Dünya beşten büyüktür' diyerek İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulmuş olan haksız düzene bayrak kaldırırken bu ekibe Türkiye'nin inançlı insanlarına, alnı secdeye giden insanlara gerici ve yobaz diyenler, Allah aşkına ne yapmışlar?" dedi.

Dünün 28 Şubat olduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"O zihniyet 28 Şubat'ı gerçekleştiren zihniyetin ta kendisi. O zihniyet devrim arabalarına takoz koyan, engel olan ve o projelerin batmasını temin eden zihniyettir. O zihniyet Türkiye'yi ele güne muhtaç eden ve maalesef Meclis-i Mebusan'da 'ABD mandasını mı kabul edelim, yoksa İngiliz mandasını mı kabul edelim?' diyen zihniyetin devamı niteliğinde olan zihniyettir. Bugün bizler bu zihniyetle mücadele ediyoruz. 15 yılda bu zihniyetin geri götürülmesi ve bitirilmesi noktasında ciddi mesafe aldığımıza inanıyorum. 28 Şubat'ın 21. yılını dün geride bıraktık. Bu zihniyetin ne kadar karanlık olduğunu anlayın diye söylüyorum. Bugün bu bitmiş bir zihniyet değil. Bununla mücadele vermemiz gerektiği için söylüyorum."

- "Artık o devir geride kaldı"

15 yıldır kendi kararlarını vermeye, kendi değerlerini yeniden benimsemeye ve yüceltmeye çalıştıkları dönemde sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Erdoğan, "Bir yandan çok ciddi ekonomik gelişmeleri sağlamayı başardık. Bir yandan çok ciddi milli sanayi gibi konularda mesafeler aldık. Dış politikada kendi kararlarımızı bunların desteğiyle verebilmeyi başardık. Bunu Batı'nın takdir etmesini bekler misiniz? Elbette ki mümkün değil ve bundan rahatsız oluyorlar. Karşılarında el pençe duran bir Türkiye'nin özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. Artık o devir geride kaldı." diye konuştu.

Erdoğan, dünyada darbelerin olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Ülkemiz de buna dahil. Arkasında kimlerin olduğu er ya da geç meydana çıkıyor. Allah'tan bizdeki darbe girişimi çok ayan beyan kimin tarafından yapıldığı ortada. Kimin desteklediği ortada ve saklayamıyorlar. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan askeri darbelerin birçoğunda Batı medeniyetinin ve egemen güçlerin hep parmağının izi olduğunu çok iyi biliyoruz. Son 15 yılda yaşadığımız trendler bizim yeniden medeniyetimizi ihya etme noktasında aslında yeniden özgüvenimizi kazandığımızı gösteriyor. Recep Tayyip Erdoğan liderliği sayesinde. Şu anda oğlu olduğum için imtina etmek zorundayım ama o kadar yurt dışında yaşadım ve baba görmedim. Dışarıdan bir gözlemci gibi söyleyebilirim. Bugün dünyada çok ciddi liderlik boşluğuyla karşı karşıyayız. Bugün dünyada birçok ülkede insanlar Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine gıptayla bakar oldu. Yaklaşık 15 yıldır Türkiye'yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan artık her ülkeden birkaç lideri eskitmiş durumda. Onların karşısına gittiği zaman ister istemez hepsinin saygısını kazanabilen bir lider olmuş durumda. Bu bizim için bir fırsat. Şu anda dünyanın birçok ülkesinin muhtaç olduğu güçlü liderlik varken ülkemizde bazı açılımları, ilerlemeleri ve önemli dönüşümleri gerçekleştirmek zorundayız."

Bir vatandaşın Erdoğan'a, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabiliriz?" sorusuna, "Biz de o konuda zaman zaman zorlanıyoruz." yanıtını verdi.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından hediye takdim edildi.

Programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, diğer davetliler ve öğrenciler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :