Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırı

İçişleri Bakanı Ala:- "Türkiye'de bu tür art niyetlilerin, terörist organizasyonların, bu provokatif olayların netice almaması için her türlü tedbir alınacaktır"- "Böyle birtakım yerlerin maşası olanlar bilsinler ki, Türkiye'den alabilecekleri hiçbir şey

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'de bu tür art niyetlilerin, terörist organizasyonların, bu provokatif olayların netice almaması için her türlü tedbiri alacaklarını belirterek, "Böyle birtakım yerlerin maşası olanlar bilsinler ki, Türkiye'den alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye'ye, kendilerine bir miktar zarar verebilirler ama ne basınımızı susturabilirler ne Türkiye'yi yolundan alıkoyabilirler" dedi.

Efkan Ala, İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok ve İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıya uğrayan Yeni Akit gazetesini ziyaret etti. İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu tarafından girişte karşılanan Ala ve beraberindeki heyetin ziyareti, basına kapalı gerçekleşti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Ala, geçmiş olsun ziyaretine geldiklerini belirterek, basın kuruluşlarına yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadığını söyledi.

Bu tür saldırıların Türkiye'de şu ana kadar hiçbir netice alamadığını vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da alamayacaktır. Klasik ve doğru bir cümle. Yani böyle huzursuz eden hele basın özgürlüğüne yönelik alçakça saldırıların elde edebileceği hiçbir şey yok. Biz aldığımız tedbirleri yeniden gözden geçiriyoruz. Her iki kuruluşumuzda da güvenlik birimlerimizin tedbirleri vardı. Ama anlaşılıyor ki, daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bu tedbirleri gözden geçireceğiz. Daha fazlasını alacağız. Türkiye'de bu tür art niyetlilerin, terörist organizasyonların, bu provokatif organizasyonların netice almaması için her türlü tedbir alınacaktır. Böyle birtakım yerlerin maşası olanlar bilsinler ki, Türkiye'den alabilecekleri hiçbir şey yoktur. Türkiye'ye, kendilerine bir miktar zarar verebilirler ama ne basınımızı susturabilirler ne Türkiye'yi yolundan alıkoyabilirler."

İçişleri Bakanı Ala, bu meseleleri soğukkanlı biçimde, millete yakışır vaziyette çözerek yola devam edeceklerinin altını çizerek, sıfıra indirilemezse de en aza indirmek için de her seferinde "nerede eksiklik var", "nerede daha fazlası yapılabilir" bunu da gözden geçirerek görevlerini yaptıklarını anlattı.

Karahasanoğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulunan Ala, "Yanlarındayız. Her türlü tedbiri alacağız Ama biliyoruz ki onları hiçbir şey yıldıramaz. Şimdiye kadar yıldıramadı ki bundan sonra yıldırsın. Biz de Allah'ın izniyle basınımızın özgür ve hür biçimde görevini yapması için gerekli huzur ve güven ortamını sağlayıcı tedbirleri alıp yola devam edeceğiz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :