Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

İYGAD Başkanı Mert, iki gazeteye yapılan saldırıları kınadı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Başkanı Mehmet Mert, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıları kınadı.

Mert, yaptığı yazılı açıklamada, medya organlarının hedef alınmasının topyekun milletin haber alma özgürlüğüne saldırı anlamına geldiğini kaydetti.

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecileri hedef alan saldırılar karşısında bütün medya dünyası ve sağduyulu STK temsilcilerini göreve ve el birliğine davet eden Mert, "Bu tür hain terör saldırıları herkesçe amasız, fakatsız, ancaksız kınanmalı ve medya kuruluşlarının terörün hedefi haline getirilmesi engellenmelidir. Bu saldırıların failleri bir an önce ortaya çıkarılmalı ve saldırıya maruz kalan medya kuruluşlarının güvenliği sağlanmalıdır" görüşlerini dile getirdi.

Mert, Yeni Şafak ve Yeni Akit çalışanlarına "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Basına kalkan bütün elleri, bütün güçleri lanetliyor, Türkiye'de bir an önce her alanda terörün dinmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :