Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine eş zamanlı saldırı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:- "Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dünya görüşüne sahip olursak olalım ve terör saldırıları kime yapılmış olursa olsun, hepimizin 78 milyon olarak tek vücut durmamız şarttır"- "İnşallah bu saldırının failleri bulu

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dünya görüşüne sahip olursak olalım ve terör saldırıları kime yapılmış olursa olsun, hepimizin 78 milyon olarak tek vücut durmamız şarttır" dedi.

Kurtulmuş, Yeni Şafak gazetesinin sahibi Ahmet Albayrak'ı ziyaretinin ardından gazete binası önünde yaptığı açıklamada, son derece hain bir saldırının gerçekleştiğini belirtti.

Daha önce de İstanbul'da bazı gazetelere saldırılar olduğunu anımsatan Kurtulmuş, "Terör zaman zaman bu anlamda basın kuruluşlarımızı da hedef alıyor. Burada bütün basın camiasının bu saldırılar karşısında durmuş olması da ayrıca önemli bir husustur" diye konuştu.

Kurtulmuş, meslek kuruluşlarından Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırılara ilişkin çok ciddi şekilde telin ettiklerine dair açıklamalar geldiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
"Şimdi önce şunu bilmemiz lazım. Türkiye'nin bugün karşı karşıya kalmış olduğu terör saldırıları gerçekten son derece önemlidir ve daha öncekilere benzemez. Son derece topyekun, farklı terör örgütleriyle, yetmiş iki koldan Türkiye'nin üzerine saldırıda bulunuyorlar. Tam merhum Akif üstadın dediği gibi, 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela...' Kimisi zaman zaman DAEŞ şeklinde ortaya çıkıyor. İstanbul'da, Suruç'ta, Ankara'da kitlesel canlı bomba eylemleri yapıyor. Kimisi PKK şeklinde ortaya çıkıyor, çukurların içinde, kazmış olduğu hendeklerin içerisindeki bombalarla halkı hedef alıyor. Kimisi işte DHKP-C olarak ortaya çıkıyor, bireysel hedeflere saldırılarda bulunuyor. Türkiye sistematik, çok taraflı bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır."

Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıların, bu sistematik saldırıların bir parçası olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde bulunan istikrarsızlık, özellikle Suriye'de haritaların her gün değişen hali, bu ortam, Türkiye'deki terör örgütlerine de cesaret veriyor. Burada hepimizin amasız, fakatsız bu terör saldırıları karşısında tek vücut durma mecburiyetimiz var. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dünya görüşüne sahip olursak olalım ve terör saldırıları kime yapılmış olursa olsun, hepimizin 78 milyon olarak tek vücut durmamız şarttır" şeklinde konuştu.

- "Terörü bütün boyutlarıyla kınıyorum"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terör örgütlerinin, milletin bu yek vücut duruşunu gördükçe ümitlerini kaybettiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Ben bu anlamda, bu saldırılar karşısında sesini yükselten herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu saldırının failleri bulunacaktır ve bir basın kuruluşu olması dolayısıyla zaten mesele biraz daha vahim bir hal alıyor ama sonuçta bu terör saldırısının arkasındaki gerçek de ortaya çıkarılacaktır. Ben Yeni Şafak ailesine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum. Terörü bütün boyutlarıyla kınıyorum. Bu saldırıyı nefretle hiddetle kınıyorum."

- Yeni Akit gazetesine ziyaret

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yeni Akit gazetesini de ziyaret ederek Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu'na saldırıya ilişkin geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kutulmuş'un ziyaretinde, Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran, Reklam Müdürü Adem Şahin yer aldı.

Basın Yayın ve Enfermasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan da Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un ziyaretlerine eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :